• Ergene'de Orman Haftasında Ağaç Dikildi
  • Ergene'de Orman Haftasında Ağaç Dikildi
Ergene

Ergene'de Orman Haftasında Ağaç Dikildi

  • 26 Mart 2018
  • 1962 Kez Okundu

Ergene ilçesi genelinde orta refüjler dahil olmak üzere park ve bahçe alanlarında ağaçlandırma çalışmalarına önem veren Ergene Belediye Başkanlığı, Ormancılık Haftası dolayısıyla Marmaracık Mahallesinde bulunan mezarlık mevkiindeki boş arazide 130 ağacı toprakla buluşturdu.

Törene Ergene Belediye Başkan Vekili Merdin Cantaş, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Akkan, Özel Kalem Müdürü Doğan Durmaz, meclis üyeleri, daire amirleri, belediye personelinin yanı sıra Benek Koleji ve Çorlu Ali Kayan İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

 

Belediye Başkan vekili Merdin Cantaş’ın Ergene Belediyesinin bu konuda yapmış olduğu çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Ağaç dikim çalışmalarının ilçenin her bölgesinde dönemsel olarak yapıldığına vurgu yapan Ergene Belediye Başkanlığı ‘ Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde toplamda 11.500 civarında fidan dikimi gerçekleşmiştir. Bunların 2.000-2.500 civarı ıhlamur fidanı. 5.000 tanesi park ve bahçelerde yenilenme çalışmalarında kullanılmış. Ayrıca temizlik işleri müdürlüğü tarafından5.500 civarında fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Toplamda 17.000 civarı 2014 yılından bu yana ergeneye fidan dikimi yapılmıştır’ bilgisi kaydedildi.

 

Şehir dışında olması nedeniyle tören programına katılamayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel mesajında; “Ergene Belediyesi olarak ilçemizin yeşillenmesi için her mahallemize her yıl ağaçlar dikiyoruz. Özellikle Ergene ilçesinin sanayi şehri olmasından dolayı temiz havaya dolayısıyla ağaca çok ihtiyacımız var. Dikeceğimiz fidanlar büyüdüğünde yeşil Ergeneyi yaratmış olacağız. Gelecekte bu fidanlar yeşerdikçe gençlerimiz, buralarda daha güzel vakitler geçirecekler. Bizim için orman hava gibi su gibi ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Ormanları korumak ve geliştirmek bizim asli görevimizdir. Daha yaşanabilir Ergene daha temiz bir çevre için ağaç dikim çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerine yer verdi. GÖKHAN DUMAN