• Çorlu Zübeyde Annesine Kavuştu
  • Çorlu Zübeyde Annesine Kavuştu
  • Çorlu Zübeyde Annesine Kavuştu
  • Çorlu Zübeyde Annesine Kavuştu
  • Çorlu Zübeyde Annesine Kavuştu
  • Çorlu Zübeyde Annesine Kavuştu
Çorlu Güncel

Çorlu Zübeyde Annesine Kavuştu

  • 21 Mart 2018
  • 1423 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde Yeni Sanayi Sitesi ile Devlet Hastanesi arasındaki kısma yaptırılan Zübeyde Hanım Parkı açıldı. Parkın ortasına Zübeyde Hanım Rölyefi dikildi. Böylece Zübeyde Hanım’ın birkaç yıl önce kaldırılan büstünden sonra Çorlu, yeniden Zübeyde Hanım’a kavuştu.

Çorlu İçin Bir Gurur Kaynağı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak yaptığı açıklamada parkın ismine Ünal Baysan ile birlikte karar verdiklerini belirterek “Buranın isim babası Ünal Baysan’dır bir kere onu tebrik ediyorum. Tabii günümüzün de en çok ihtiyacı olduğu, ama hiçbir zaman ihtiyacı olmaktan çıkmayacak gönlümüzün sevgilisi ebedi liderimiz, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün onu dünyaya getiren onu yetiştiren elleri öpülesi annesinin isminin bu parka verilmesi bizim için ve Çorlu için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bununla birlikte yatırımlarımız devam edecek, önümüzdeki aylardan itibaren dolu dolu 370 günümüz var. Yani 370 gün sonra Türkiye seçim atmosferine giriyor. İşte biz orda diyeceğiz ki size söz verdiklerimiz bunlar, ona karar verecek olan siz vatandaşlarımızsınız, devam veya tamam diyeceksiniz. Bırakın demeye karar verende devam demeye karar verende halkımızdır” dedi.

Yol Açmak Yufka Açmaya Benzemez”

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da yaptığı konuşmada, “Bir anne isterse dünyayı değiştirir. Ulu Önder Mustafa Kemal’in annesi bunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Onun yetiştirmiş olduğu evlat, tüm dünyanın hasta adam dediği bir ülkeyi yoktan var ederek, sınırlarını çizerek bir cumhuriyet kurmuştur. O bakımdan Zübeyde Hanım’ın ellerinden öperiz” dedi. Baysan Çorlu Belediye Başkanı olarak yaptığı icraatlerden de bahsederek, “Zaman zaman ne yaptınız, ne ettiniz diye eleştiriliyoruz. Fakat eleştirirken bazı şeyleri de görmezden gelmemek lazım. Bülent Ecevit Bulvarı’nın açılışı yaklaşık 4,5 sene oldu. Bu bulvar yaklaşık gidiş geliş 20 km. Yol açmak kolay değil, yol açmak yufka açmaya benzemez. Her babayiğidin de harcı değil. Beş sene önce burası açıldığı zaman ne devlet hastanesi vardı, ne adliye vardı. Hiç bir şey yoktu. Şimdi sanki yıllardan beri bu yol var, bir de gittikçe çoğalmaya başladı, bu yol bile yetmez oldu” dedi. Çorlu’ya yeni yolların açılacağı müjdesini veren Baysan, Zübeyde Hanım Parkı’nın da halk tarafından kullanılmaya başladığını belirterek, “Ben sabah akşam buradan geçerken bakıyorum, kadınlar yürüyor, bisikletliler geziyor. Yarın öbür gün daha fazla insan gelecek. Yani Çorlu’ya ne yaptınız diyenler oluyor. Çorlu’ya ne yaptığımızı bilen biliyor” dedi.

Zübeyde Hanım Büstü ile ilgili geçmişte yaşanan tartışmaları da anımsatan Baysan, “Zübeyde Hanım’ın ufak bir büstü eski belediyenin önündeydi. Oradan kaldırdığımızda hemen eleştiriler geldi. Ben sabredin, biz daha iyisini, daha güzelini, daha anlamlısını yapacağız dedim. Şimdi 30 dönümlük büyük bir alanda bir Zübeyde Hanım parkı yaptık” şeklinde konuştu

Eser İki Buçuk Ayda Tamamlandı

Zübeyde Hanım Rölyefini yapan heykeltıraş Tolga Yurtözveri de yaptığı konuşmada eserini bir buçuk aylık bir düşünme safhasından sonra uygulamaya geçirdiğini belirterek,  “Düşünme safhasından sonra bir ay kadar da çamur üzerinde uygulama safhası geçirdik. Daha sonra bunu tekrar kalıplarını alıp kompozit malzemeyle yaptık. Büyük keyif alarak, üzerinde uzunca düşünerek yaptım. Umarım buradan geçerken görenleri de Zübeyde Hanım ve onun büyük eseri üzerinde düşünme fırsatı verir

Parkı Büyükşehir Personeli Yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün de Park ile ilgili şu bilgileri verdi; “52 bin 700 metrekarelik Zübeyde Hanım Park alanının tamamlanmış olan 33 bin 700 metrekarelik birinci etabı ile 160 bin metre karelik Tema Park Mesire Alanının açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Zübeyde Hanım birinci etap şu anda üzerinde bulunduğumuz bölüm 33 bin 700 metrekare olup projesi Fen İşleri Daire Başkanlığımız Teknik Elemanları tarafından hazırlanmıştır. Sahanın tesviyesi, drenajı elektrik tesisatı, dekoratif direklerin montajı, sert zeminlerin yapılması, peyzaj düzenlemeleri, otomatik sulama sistemleri gibi bütün alt yapı hizmetleri ve üst yapı hizmetleri yine Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından yapıldı sadece malzemeler satın alındı. Bütün işçilik bizim çalışanlarımız emekçilerimiz tarafından yapıldı. Bu parkta sadece bisiklet yolu olan alan ihaleyle yapılmıştır geri kalan kısmı tamamen bizim kendi personelimiz tarafından yapılmıştır. Bu parkta 13 bin 750 metre sert zemin taş döşemesi yapıldı. 14 bin metre kare rulo çim serimi gerçekleştirildi. 170 ağaç dikildi, 97 adet dekoratif aydınlatma direkleri montajı yapıldı, otopark yapıldı. 1200 metre uzunluğunda bisiklet yolu yapıldı”.

SEYFİ GENÇ