• Baysan'dan Ağaç Açıklaması
  • Baysan'dan Ağaç Açıklaması
Çorlu Güncel

Baysan'dan Ağaç Açıklaması

  • 21 Mart 2018
  • 1249 Kez Okundu

Sosyal medyada yayınlanan ve Çorlu Belediyesi’nin Atatürk Parkı’ndaki ağaçları kestiği görüntüler infial yarattı. Görüntülerin yayınlanması üzerine Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan açıklama yaptı.

Ağaç Kesimi Tepki Çekti

Modern bir park yapmak için Atatürk Heykel Meydanı’nda bulunan Parkta çalışmalarını yürüten Çorlu Belediyesi ekipleri yapılan çalışmalar kapsamında park içinde bulunan ağaçların Belediye tarafından kesilme görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından vatandaşlar yaşanılan bu duruma büyük tepki gösterdi.

Yaşanılan bu kötü durum sonrasında dün Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen bir program sonrası basın mensupları bu hadiseyi Başkan Baysan'a sordu. Başkan Baysan konu ile ilgili olarak açıklama yaptı. Başkan Baysan, "Şu anda Atatürk Heykel Meydanı içindeki park alanında çok güzel bir restorasyon çalışmamız var.  Vatandaşlarımızın rahatlıkla gidip oturacağı çok modern bir kafeterya yapıyoruz” dedi.

Ağaç Değil Çalı

Baysan parkta ağaç değil çalı pozisyonundaki bitkilerin kesildiğini öne sürerek, “Onların görünüm olarak bir özelliği yok, yani bittiği zaman herkes görecek.  Ağaç kesiliyorsa onun da bir nedeni vardır, muhakkak ağaç ile ilgili bir karar alınmıştır, yaşı itibari ile verimliliği itibari ile çürümüşlüğü itibari ile kesilmiştir. Yoksa hiç kimse ben gideyim bu ağacı keseyim diyemez. Yani muhakkak bir rapor vardır, bu raporu arkadaşlar sizlere gösterebilirler, raporu olmayan hiç bir ağaç kesilemez" dedi.

SEYFİ GENÇ