• Askeri Bando Lise Öğrencileriyle Konser Verdi
  • Askeri Bando Lise Öğrencileriyle Konser Verdi
Çorlu Güncel

Askeri Bando Lise Öğrencileriyle Konser Verdi

  • 20 Mart 2018
  • 1433 Kez Okundu

5. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu ile Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi Korosu 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında Çorlu'da “Bir Destandır Çanakkale” adlı konser verdi. Konserden önce geçen Perşembe gecesi prömiyeri yapılan YANKI belgeselinin gösterimi yapıldı. Belgesel katılımcılar tarafından gözyaşları içinde izlendi.

Bando Yarbay Hakan Çetin şefliğindeki 5. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu ile Ertan Erkan şefliğindeki Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro şehitleri andı. Konser boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri tanıtım filmi müzikleri, Mehter Marşları, Kurtuluş Film Müzikleri’nin yanı sıra Hey Onbeşli, Allı Turnam, Çanakkale Türküsü gibi Çanakkale savaşı ve savaşa katılan Mehmetçikler üzerine yazılan Türküler, Şehitler Oratoryosu, Sana Sıkılan Kurşun, Ses ve Nefes adlı senfonik eserlerVatan Marşı, İleri Marşı gibi ulusal marşlar seslendirildi. Koro son olarak özellikle Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında ünlenen Memleketim Şarkısı’nı seslendirdi.

Konser boyunca seslendirilen eserlere sine vizyondan Kurtuluş Filmi, TSK tanıtım görüntüleri, tatbikat ve operasyon görüntüleri eşlik etti.

Çorlu Kültür Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlenen konseri arasında Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün ve şehit ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da izledi.

SEYFİ GENÇ