• Yurdseven Güven Tazeledi
  • Yurdseven Güven Tazeledi
  • Yurdseven Güven Tazeledi
Çorlu Güncel

Yurdseven Güven Tazeledi

  • 20 Mart 2018
  • 1075 Kez Okundu

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çorlu Şubesi 10’ncu olağan Genel Kurulu’nda iki liste yarıştı. Yapılan seçimlerde sandıktan Canan Naciye Yurdseven çıktı.

Çorlu Belediyesi Seminer Salonu’nda düzenlenen kongrede kullanılan geçerli 189 oyun 157’sini alan Canan Naciye Yurdseven, 32 oy alan rakibi Bilgin Can’a karşı büyük bir farkla koltuğunu korumayı başardı. Can, TSD tüzüğüne göre başkanın engelli olması gerektiğini belirterek Yurdseven’in adaylığına itiraz etti. Can’ın itirazı, genel kurulun divan başkanlığını yapan TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz tarafından yanıtlandı. Boyraz, TSD tüzüğündeki ilgili maddenin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından yürürlükten kaldırılması istendiğini belirtilerek uygulanmasının mümkün olmadığını söyledi. Boyraz maddenin ilk tüzük kurultayında tüzükten çıkarılacağını söyledi.

Bir Tek Saadet Katıldı

TSD Çorlu Şubesi Genel Kurulu’na katılan tek siyasi parti temsilcisi olan Murat Vakitçi kısa bir konuşma yaparak, engellilere en büyük hakların Necmeddin Erbakan’ın başbakanlığı döneminde verildiğini söyledi. Vakitçi, “Türkiye’de ilk defa Refah Partisi iktidarında engellilerle ilgili yasalar kimsenin talebi olmadan Erbakan hocamızın girişimiyle oldu. Saadet Partisi de hala tek engelli komisyonu olan partidir. Saadet Partisi iktidarında sizin bütün haklarınız size iade edilecek inşallah” dedi.

Raporlar Oybirliği İle İbra Edildi

Türkiye Sakatlar Derneği’nin birçok şube başkanının da katıldığı ve Divan Başkanlığını da TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz’ın yaptığı genel kurulda Canan Naciye Yurdseven’in faaliyet raporu, bütçe raporu ve denetleme raporu oy birliği ile ibra edildi. Seçimlerde kullanılan geçerli 189 oyun 157’sini alan Canan Naciye Yurdseven ile Anıl Atakan, Şeyma Akyol, Gülin Vatansever ve Aslı Özkan’dan oluşan yönetim kurulu seçildi.

Kongre sonrasına üyelere teşekkür eden Yurdseven, yeni dönemde de çalışmaların tümünün devam edeceğini belirterek, Kızılay Çorlu Şubesi ile birlikte Çorlu Cumhuriyet parkına engelliler parkı yapılmasını sağlayacaklarını, Kızılay’ın desteğiyle engellilere afet eğitim seminerleri vereceklerini söyledi. Dernek bünyesinde müzik ritim grubu kuracaklarını ve Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde akülü araç üretimi için çalışma yapacaklarını açıkladı.  Yurdseven şunları söyledi, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Hepiniz gördünüz, katıldınız, bizimle birlikte oldunuz. Her geçen gün sosyal anlamda engellilerimizin hayata bağlanması ve motivasyonu için geniş vizyonumuz, cesaretimiz, hoşgörümüz ve ilk günkü enerjimizle engellimizin suiistimal edilmediği bir toplum bilinci misyonumuz ile önümüzdeki üç yıla ekibimle birlikte hazırım” dedi.

SEYFİ GENÇ