• Gaziantep'in Maharetli Elleri Fıstık Künefede
  • Gaziantep'in Maharetli Elleri Fıstık Künefede
  • Gaziantep'in Maharetli Elleri Fıstık Künefede
  • Gaziantep'in Maharetli Elleri Fıstık Künefede
Çorlu Güncel

Gaziantep'in Maharetli Elleri Fıstık Künefede

  • 20 Mart 2018
  • 1683 Kez Okundu

Çorlu Çetin Emeç Bulvarı Salı Pazarı’na açılan Fıstık Künefe mekânın ferahlığıyla lezzetiyle fark yaratıyor. 10 çeşit künefe, 6 çeşit kadayıfın bulunduğu Fıstık Künefe de ikramlarda göz dolduruyor.

Çorlu’da yeni açılan Fıstık Künefede, künefenin yanında verilen ikramlarda fıstık çeşitleri ve süt veriliyor. Süt künefe yerken olmazsa olmaz tatlıyı yumuşatıp mideyi yormuyor. 35 yıllık esnaflık yapan Abdurrahman Sayındı’nın hukuk fakültesinde okuyan oğlu Emre Sayındı babası kadar bu işe ilgili. Ailecek işlettikleri Fıstık Künefe’nin ustaları da tatlının ocağı Gaziantep’ten özel getirilmiş.

Lezzet Gaziantepli Ustaların Elinden Çıkıyor

Fıstık Künefe’yi ailecek işleten Sayındı Ailesi’nin küçük oğlu Emre Sayındı gazetemize işyerleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sayındı, “Babam 35 yıldır esnaflık yapıyor. Lokanta sektöründe çeşitli işyerleri açtı. Tatlı sektörüne de baktığımız da Çorlu’da büyük bir boşluğun olduğunu gördük. Bu işi layıkıyla yapan olmadığını gördük. Layıkıyla künefe, katmer, kadayıf yapan yerin olmadığını gördük. Bizde ailecek kolları sıvayarak bu işletmeyi kurduk. Burası ekip çalışmasıyla yapıldı, annem, babam, abim, yengem burası aile şirketi. Hep kendi emeğimizle yaptık. Çorlu insanına yakışır bir şekilde yapmaya çalıştık. Ustalarımızı Gaziantep’ten getirdik. Bizler de Gaziantepli’yiz. Katmer ustamız, künefe ustamız, kadayıf ustamız Gaziantep’ten geldi.

Künefe Ve Kadayıf Çeşit Çeşit

Katmeri göz önünde yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Emre Sayındı, bazı yerlerde katmerin şoklanarak verildiğini söyledi. Sayındı, Katmeri çoğu yerde şoklu yapıyorlar. Bu katmer donduktan sonra, içi buzlandığında pişirirseniz bir anlamı olmuyor. Tadı olmuyor, yedikleri zaman tadını alamazlar, Gaziantep’in öz katmeri göz önünde açılan içeriği göz önünde olan, doğal katmerdir. Biz de bunun için Gaziantep’ten ustamızı bizzat getirdik ki Çorlu insanı bunu görsün, içi rahat etsin içinde ne olduğunu görsün, rahat rahat yesin.  Burada bizim katmerimizi yiyen insanlar bundan dolayı çok memnunlar. Yemeyenler de geldiklerinde, nasıl hazırlandığını, nasıl piştiğini görerek yiyecekler” dedi. Menülerinde 12 çeşit künefenin olduğunu söyleyen Emre Sayındı, “11-12 çeşit künefenin ve aynı zamanda 6-7 çeşit de kadayıfımız var. Bunlar günlük taze olarak tezgâhımızda hazırlanıyor” dedi.

200 Kişiye Kadar Rahat Ferah Bir Mekan

Çorlu’daki en rahat ve en ferah mekana sahip olduklarını belirten Emre Sayındı, “Geniş oturma alanımız var, Çorlu insanımız sıkışmasın, dar bir yerde kalmasınlar ferah olsunlar diye böyle geniş bir yer tercih ettik. Bahçemiz, üst katımız, şark odamız, salonumuz toplam 150-200 kişiye hitap eden bir işletmemiz var. Buna uygun mutfağımız, personelimiz hazır. Halkımızı memnun etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi. Ürünlerin kaynağından geldiğini söyleyen Sayındı, “ Ürünlerimin hepsi doğaldır, tereyağımız Şanlı Urfa’dan gelir, fıstığımız Gaziantep’ten gelir, peynirimiz Antakya’dan gelir, her şey göz önünde yapılır, hazır şoklu ürün kullanmıyoruz. Her şey göz önünde doğal müşterinin gözü önünde görebileceği şekilde yapılır” dedi.

İmdat Şahin