• “80 Bin Vatandaşı İlgilendiriyordu”
Çorlu Güncel

“80 Bin Vatandaşı İlgilendiriyordu”

  • 19 Mart 2018
  • 1172 Kez Okundu

Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, Çorlu trafiğini rahatlatacak ve 80 bin vatandaşı ilgilendiren projelerin nasıl yapılamadığını gazetemize anlattı.

Çorlu Trafiğini Rahatlatacak Bir Projeydi

Eski Perşembe Pazarı’nın girişinde bulunan Hamamcı Sokak’ın bulunduğu adanın komple otopark yapılacağından bahseden Soner Uğur: “Bu Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan tarafından başlatılan bir projeydi. İnanın Ünal Baysan Başkanımız bu projeye çok değer veriyordu. Çünkü başkanımızın bize söylemesine göre otopark 2018 başlanıp 2019 açılacaktı. Bu neydi Perşembe Pazarı’nın girişinde bulunan okulun hemen yanında çeşmenin olduğu Hamamcı sokakta o ada otopark yapılarak hizmete girecekti. Büyükşehir olunca otoparklar TekPark’a geçti. O yapılacak otopark projesi durdu. Şu anda hiçbir çalışma yok. O kadar Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi var. O bütçeden küçük bir bölümünü buradaki otopark yapımına ayırsalar buradaki trafiği rahatlatacaklar. Çünkü o bölgeye yapılacak bir büyük otopark çarşıdaki trafiği de rahatlatacaktır. Orada bir bina yıkılmış çöp halinde duruyor. Diğer bina yıkılmış çöp halinde orda duruyor. Diğer bina yanında uzlaşma aşamasında, kimisine kamulaştırma evrakı gitmiş kimisine gitmemiş, kimin ne olacağı belli değil. Bu ne zaman sonuçlanacak? Buraya 5 milyon lira ayrılsa bu otopark biter ve Çorlu çok rahatlar. Çorlu da otopark gerçekten çok büyük bir ihtiyaç, artık insanlar araçlarını park edebilecek bir yer bulamıyorlar” dedi.

 

80 Bin Vatandaşı İlgilendiriyordu

Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur: Balık Pazarında bulanan Eski Muhtarlıkların olduğu binanın vezneliklerin, abonelik işlemlerinin yapıldığı yer olarak kullanmak istemiştik Kadir Albayrak Başkanımız da bu duruma sıcak bakıyordu. Sonradan ne olduysa bizlere bir şey denilmeden orası yıkıldı. Eğer dediğimiz şekilde kullanılmış olsaydı bu bölgede 80 bin vatandaş oradan faydalanacaktı” diyen Uğur şöyle devam etti: “Eski Cemali Mahalle Muhtarlığı’nın bulunduğu yerin vezneler konulmasını istedik. Teski’nin bir şubesi konulsa insan buradan oraya abonelik yapmaya, fatura ödemeye gibi işlemleri yapmak için oraya gitmektense buradan halledebilirlerdi. Hem buradaki esnafımız açısından orda bir sirkülasyon olursa, insan gelgiti olursa oradaki esnaflara da faydası olurdu bunun diye düşünerek teklifi sundum. Sağolsun Kadir Albayrak başkanım da konuyla ilgilenen müdürünü aradı geldi onunla da görüştük. Müdür bize mahallenin nüfusunu sordu. Biz bunu buraya koysak ne kadar vatandaşa hitap ederiz diye sordular. Şimdi ben hemen saydım. Hatip Mahallesine eder, Hıdırağa Mahallesi’ne eder, Cemaliye Mahallesi’ne eder, Silahtarağa Mahallesi’ne eder, Kemalettin Mahallesi ve Şeyh Sinan Mahallesi’nin bir kısmına hizmet eder. Su veznesi, fatura ödeme, abonelik işlemleri için birer memur konulsa, Çordaş ve Tredaş’a da söylense onlarda birer tane vezne koysa burası çok güzel bir sirkülasyon merkezi olurdu. Tabi bu 5 mahallenin nüfusu yaklaşık olarak 70-80 bin nüfus yapıyor. 80 bin nüfus bugün az değil, çok çok büyük bir ilçe gibi oluyor. Tamam dediler ardından ben orasının TESKi binası olarak bakarken, hiç kimse bir şey söylemeden orası Çorlu Belediyesi’ne aitti orası yıkıldı. Yani Kadir Albayrak müdürünü çağırdı müdür de güzel olur dedi, ama maalesef yıkıldı. Ama sonrasında hiçbir bilgi verilmedi yıkılmasıyla ilgili. Ben kendim için bir şey istemedim. Oradaki esnaf bundan faydalanacaktı. Mahallelimiz ve vatandaşlarımız faydalanacaktı. 5 mahalle oradan faydalanacaktı” dedi.

İMDAT ŞAHİN