• Atatürk'e Büyük Saygısızlık
Çorlu Güncel

Atatürk'e Büyük Saygısızlık

  • 17 Mart 2018
  • 1196 Kez Okundu

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı 18 Mart Çanakkale Zaferi için Pazar Günü Saat 16. 00’da Şehitlere Saygı Yürüyüşü için afiş çalışması yaptı. Çorlu’nun değişik yerlerine asılan afişlerden bazıları kimliği belirsiz kişilerce yırtıldı.

Özellikle afişten Atatürk’ün fotoğrafını yırtan kimliği belirsiz kişilere CHP üyeleri ve Çorlulu vatandaşlar sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Edinilen bilgiye göre Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç konuyla ilgili inceleme başlattı. CHP ilçe Başkanlığı’da suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Böyle Bir Günde Bile Tahammül Edemiyorlar

CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı sosyal medyadan yaptığı açıklamada afişleri yırtanlara zavallı dedi. Arıcı, “Yazık. Çok yazık. Nasıl bir zihniyet yapısına sahipsiniz ki, bu vatanın her karışını borçlu olduğumuz Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına tahammül bile edemiyorsunuz! Özellikle de tarihimizde ayrı bir öneme sahip olan Çanakkale Zaferi için düzenlemiş olduğumuz anma etkinliğinde” dedi. Afişi yırtanlara seslenen Arıcı, “Sana sesleniyorum kendini bilmez zavallı, bizler o yırttığın afişleri yenileyeceğiz. Belki sen şuursuzca tekrar yırtacaksın. Ama şunu asla unutma, kalbimizdeki Mustafa Kemal Atatürk sevgisini asla söküp atamayacaksın. Çünkü bu topraklarda Mustafa Kemaller ölmez” dedi.

Şiddetle Kınıyoruz

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay’da afişleri yırtanları kınadığını belirtin bir açıklama yaptı. Atalay; “Bazı sosyal medya hesaplarında Çorlumuzda Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün resimlerinin yırtıldığı ile ilgili paylaşımlar gördüm. Tamamen provakasyon kokan bu durumu şiddet ve nefretle kınıyor, tahrik amaçlı olduğu çok açık ortada olan bu alçaklığı yapanların biran önce bulunarak haklarında yetkili merciler tarafından gerekli yaptırımların uygulanacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

ATA’mızı Kalbimize yazdık

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’da bunları yapanlara tepki göstererek; “Hayret afişlerdeki Atatürk' ü yırtınca bizdeki sevgiyi yok edeceklerini sanan zavallılar Atatürk olmasaydı kendileri ne olacaktı acaba. Bizler ATA'mızı kalbimize yazmışız” ifadelerine yer verdi.

 

İmdat Şahin