• Eski Bildiğimiz Yönetim Tarzlarının Değişmesi Gerekiyor
  • Eski Bildiğimiz Yönetim Tarzlarının Değişmesi Gerekiyor
  • Eski Bildiğimiz Yönetim Tarzlarının Değişmesi Gerekiyor
  • Eski Bildiğimiz Yönetim Tarzlarının Değişmesi Gerekiyor
Çorlu Güncel

Eski Bildiğimiz Yönetim Tarzlarının Değişmesi Gerekiyor

  • 16 Mart 2018
  • 1301 Kez Okundu

Türkiye Kalite Derneği, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Kalite Gönüllülerinin ortaklaşa düzenlediği Çorlu Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleşen konferansa katılım yoğundu.

Trakya Kalite Gönüllüsü Sema Kırkoyun Kinet, konferansın amacını anlattı. Kinet, “Bu konferansın amacı, bölgedeki firmaların kurumsallaşmasına rekabet gücünün artmasına ve kalite bilincinin yayılmasına farklı örnekler paylaşarak onların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu organizasyon düzenlendi. Türkiye’de önde gelen firmaların üst düzey yöneticileri burada. Kendileri Türkiye’nin ve Dünya’nın içinden geçtikleri değişime adapte olmak, değişim unsurları neler bunların konuşulacağı bir organizasyon” dedi. Eski bilinen yönetim tarzlarının değiştiğini belirten Trakya Kalite Gönüllüleri Sema Kırkoyun Kinet, “Yeni nesil liderlik diyoruz, yeni gelen Y Kuşağı 80 sonrası doğumlar arkadaşlar artık şirketlerin yönetim kademelerine geçiyor. Onların yönetim tarzı X Kuşağına göre farklı, doğal olaraktan 2000 den sonra doğan Z Kuşağı da artık yavaş yavaş koltuklara oturmaya başladı. Eski bildiğimiz yönetim tarzları artık değişmesi gerekiyor” dedi.

Rehberlik Hizmeti Sunuyoruz

Türkiye Kalite Derneği Başkanı Buket Pilavcıoğlu mükemmellik yolculuğuna çıkan kurumlara rehberlik hizmeti sunduklarını söyledi. Pilavcıoğlu, “Türkiye Kalite Derneği olarak bu mükemmellik yolculuğuna çıkan kurum ve kuruluşlara rehberlik ediyoruz. Onların yanında oluyoruz, onlara eğitimlerle, paylaşımlarla destek oluyoruz. Sonra öz değerlendirme yaparak onların bir sonraki aşamaya geçmelerini sağlıyoruz. Bundan sonraki süreçte Sivil Toplum Kuruluşları’nın daha önemli konuma geleceklerini bildiğimizden bugün buradayız. Daha fazla bilgi almak isteyenlere Kalite Derneği’nin kapısı her zaman açık olacak” dedi. Cesaretin önemli olduğunu vurgulayan Buket Pilavcıoğlu, “Cesaretle yeni olabilecek birçok değişimi şu anda olan birçok değişime adapte olabilmek için adımları atmalıyız. Düşünme zamanı değil duraksama zamanı değil artık hareket zamanı” dedi.

Mükemmelik Modelini Türkiye’ye Yaymak İstiyoruz

Dünyada hızlı bir değişimin olduğunu söyleyen Türkiye Kalite Derneği Başkanı Buket Pilavcıoğlu, “Hızlı bir değişim olduğu zaman bizler neler yapmalıyız, öncelikle teknolojik bir değişim var, endüstri dört sıfır denen bir realiteyle karşı karşıyayız, çokça söylenen, tüketilen ama baktığımızda nasıl ayak uyduracağımızı bilmediğimiz bir durumdur. Bir taraftan da insan kaynağımızın bununla uyumlu daha etkin, bu konuya adapte edecek hale getirmeliyiz” dedi. Kurumların bunları yapması gerektiğini belirten Pilavcıoğlu, “Bunların hepsini kurum ve kuruluşlar yapmak zorunda. Bunu nasıl yapacağımıza baktığımızda, bunu destekleyen ekosisteminde yeterli olmadığını görüyoruz. Bu konuda birbirine destek olacak bir takım modellerden yararlanmamız gerekir. Biz gereken mükemmellik modelini Türkiye’de yaymak için mücadele eden bir sivil toplum kuruluyuz. Modelin şöyle bir faydası var bir kere düşünce kalitesini artırma ve kurumun değişimlere hızlı ayak uydurma kabiliyetine geliştiren bir modeldir” dedi.

İmdat Şahin