• Her Ay 30 Hane Mahallemize Yerleşiyor
  • Her Ay 30 Hane Mahallemize Yerleşiyor
  • Her Ay 30 Hane Mahallemize Yerleşiyor
Çorlu Güncel

Her Ay 30 Hane Mahallemize Yerleşiyor

  • 15 Mart 2018
  • 1444 Kez Okundu

Çorlu Önerler Mahalle Muhtarı Kemal Erduran mahallesiyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Erduran, “Her ay mahallemize 30 hane yerleşiyor, gelişen bir mahalleyiz” dedi.

Mahalle nüfusunun her geçen gün artığını belirten Erduran, “Önerler Mahallesi 3500 nüfuslu gelişen,  popüler bir yerleşim yeridir. Mahallemize göç çok oluyor. Ayda 25 ile 30 arası hane mahallemize yerleşiyor, bu sebepten mahallemiz büyümektedir” dedi. Gelir düzeyi yüksek insanların Önerler Mahallesini tercih ettiğini söyleyen Erduran, “Özellikle villa tipi yapılaşma mahallemizde çok yaygın olarak yapılıyor. Üç katlı daire tipi binalarda var fakat villa tipi yapılarda çok yaygın. Bu villa tipi yapılarda biraz daha gelir düzeyleri yüksek olan insanlar oturmaktadır. Onların memnuniyetleri de biraz zor oluyor” dedi

Belediyenin Daha Dengeli Olmasını İstiyoruz

Belediyelerin her mahalleye eşit yatırımlar yapmaya çalıştıklarını fakat nüfusu göz önünde bulundurmadıklarını belirten Kemal Erduran, “Mahallemiz bölgede değeri en yüksek olan bir yerdir. En çok emlak vergisini biz veriyoruz. Buna rağmen hizmet konusunda biraz sıkıntılarımız var. Şimdi mahalleler bazında bir taş yapılacak, Türkgücü Mahallesi’ne 5 bin metre Önerler Mahallesi’ne 5 bin metre, Şahbaz’a 5 bin metre Maksutlu`ya 5 bin metre, Deregündüz’e 5 bin metre o şekilde değerlendiriliyor. Bence bu biraz haksızlık, bizim mahallemiz gün güne gelişen, hizmet isteyen bir bölge olduğu için bu hususta belediyenin biraz daha dengeli olmasını istiyoruz. Hizmetlerin biraz daha fazlalaştırılmasını istiyoruz” dedi. Bazı mahallelerde alt yapının bitmeden üst yapının yapıldığını söyleyen Erduran, “Şahbaz Mahallesi’nin örneğin doğalgaz altyapısı yok şimdi oraya üst yapısı yapılıyor. Bizim mahallemizde 10 senedir doğalgaz var. Biz daha köy iken bizim doğal gazımız vardı, şu anda bütün sokaklarda, bütün evlerde doğalgaz var, olmayan yer yok. Alt yapı olmayınca üst yapı yapılsa ne olacak, yarın alt yapı yapılacağı zaman tekrar olarak kazılacak o üst yapı harap olacak” dedi.

Günde 15 Lira Yol Ücreti Veren Var

Önerler Mahallesi’nde yol ücretine 15 lira ödeyen vatandaşların olduğunu belirten Erduran, Belediye otobüslerinin Önerler Mahallesi’ne kadar gelmesini istedi. Erduran, “Halk otobüsleri neden mahallemize gelmiyor diye vatandaşlar soruyor. Şimdi bizim mahallemize geldiği zaman diğer yerlerde isteyecek, emsal teşkil edecek. Fakat bizim Önerler Mahallesi Çorlu’ya çok yakın buraya kadar gelebilir” dedi. Mahalle minibüslerin güzergâhları konusunda da sıkıntıların olduğunu söyleyen Erduran ”Biz bu konuyu defalarca dile getirdik birde bu artık Büyükşehir`e bağlı, bunun için köy minibüslerini değerlendireceğiz onlar çalışacak diye söylediler. Ama bu konuda da bizim istediğimiz güzergâhı vermediler. Şimdi vatandaş Çorlu’ya gidecek 10 lira 15 liraya mal oluyor. Vatandaş da haklı olarak şunu istiyor, mahalleden çıkan minibüs en azından ikinci bir araca ihtiyaç duymayacak şekilde bir yerlere ulaşsın, tek yol ücreti ödeyelim diye talep ediyorlar. Bir aile aylık 400-500 lira arası yol ücreti ödemek zorunda kalıyor. Maaşının çoğunu yola veriyor. Böyle olan vatandaşlar ne yapacak Çorlu’ya göç etmek zorunda kalıyor. Tek araçla Çorlu’ya gidilse hastalarımız, öğrencilerimiz, mağdur olmayacak. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Mahallemizde Sosyal Tesislerimiz Yok

Mahalle’de basketbol sahasının, futbol sahasının, parkın yetersiz olduğunu belirten Önerler Mahalle Muhtarı Kemal Erduran, “Sosyal tesisler olarak mahallemiz çok zayıf, doğru düzgün parkımız yok, spor faaliyetleri göstereceğimiz bir yer yok. Okul müdürü, belediye ile işbirliği yaparak Önerler İlkokulu`na bir basketbol sahası kazandırdık. Hatta Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de mahallelere köylere bin okul projesi kapsamında onlar da sponsor oldular. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım gelip açılış yaptı. Bu basketbol sahasını okulumuza kazandırdık. Bu tür spor tesislerinin mahallemizin her yerine dağılması gerekir. Şu andaki nüfusa göre çok yetersiz. Park alanı için ayrılmış yerler var fakat daha sonra yapılacak” dedi.

İmdat Şahin