• Yoğurtçu Sokağın Çilesi Bitiyor
  • Yoğurtçu Sokağın Çilesi Bitiyor
Çorlu Güncel

Yoğurtçu Sokağın Çilesi Bitiyor

  • 15 Mart 2018
  • 1028 Kez Okundu

TESKİ tarafından başlatılan altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle asfaltı sökülen, altyapı işlemler uzayan ve kış mevsimi nedeniyle de çalışmaların durduğu, bu sırada yağan yağmurlarla sokağın bataklığa döndüğü Yoğurtçu Sokağı’nın çilesi nihayet bitiyor.

Yaklaşık altı ay sonra yeniden asfalta kavuşacak olan Yoğurtçu Sokağı’nda Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı.  Sokağa asfalt dökmek üzere hazırlık yapan ve mıcır dökerek silindirlerle sıkıştıran Çorlu Belediyesi ekipleri, asfalt için zeminin oturmasını bekleyecek. Zeminin oturmasının ardından sokak yeniden asfaltlanacak. Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfaltlama için net bir tarih verilmesinin mümkün olmadığını belirterek iki ay için yeniden asfalt yapılacağı müjdesini verdi.

Asfaltlama konusunda görüşlerinin aldığımız Yoğurtçu Sokak sakinleri de sokağın yeniden asfaltlanacak olmasından memnun olduklarını belirterek, “Keşke TESKİ ve Çorlu Belediyesi ekiple hızlı bir şekilde çalışıp kış başlamadan bu işleri bitirselerdi ve bizi bütün kış çamur içinde bırakmasalardı. Hizmetlerin aksaması nedeniyle kötü bir kış geçirdik. Doğru düzgün evden dışarı çıkamadık” dedi. Sokaktaki esnaflardan biri de belediyenin hızı konusunda güveni kalmadığını belirterek, “Bir kanalizasyon işi için altı ay uğraştılar. Asfaltı da hemen yapacaklarını sanmıyorum. Bizi daha fazla mağdur etmesinler. Gerekirse her gün silindir gönderip toprağı sıkıştırarak buranın bir an önce oturmasını ve asfaltlanmasını sağlasınlar. Bizi daha fazla bekletmesinler. Yazık bu insanlara” dedi.

SEYFİ GENÇ