• Bonzai İçme, Ayran İç!
Çorlu Güncel

Bonzai İçme, Ayran İç!

  • 14 Mart 2018
  • 1151 Kez Okundu

Yeşilay Haftası nedeniyle Saadet Partisi Tekirdağ Gençlik Kolları Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda ilginç bir eyleme imza attı. Eylemdeki en ilginç pankart ise “Bonzai İçme, Ayran İç!” oldu. Eylemden sonra Saadet Partili gençler meydandaki halka ayran ikram etti.

Yeşilay Haftası nedeniyle bağımlılıklara karşı farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir eylem yaptıklarını belirten Saadet Partisi Tekirdağ il Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yaman, hazırladıkları pankartlarla bağımlılıkların zararlarına dikkat çekerek, zararlı alışkanlık ve bağımlılıkla mücadelede yer almak istediklerini söyledi. Yaman açıklamasında, Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” vecizesini de anımsatarak “Vücudumuzu, aklımızı muhafaza etmek en büyük mücadele. İçki, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji, ideoloji gibi her türlü bağımlılık toplumu fesada uğratmaktadır. Bizle Saadet partili Gençler olarak temiz bir toplum istiyoruz. Her türlü zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılıktan arınmış, sağlıklı yaşayan ve sağlıklı düşünen bir toplum istiyoruz. Bugün burada kendi imkânlarımızla halkımıza ayran ikram ediyoruz. Sebebi de  “bonzai içme ayran iç”  diyerek halkımızın ilgisini bu yöne çekmek istedik” şeklinde konuştu. 
Eylemde Saadet Partili gençlerin taşıdıkları dövizlerde “Bağımlı olma özgür ol”  “Şişede boğulan, denizde boğulandan çok” “kafayı çekme, tesbih çek” “ önce ahlak ve maneviyat” “zararlı alışkanlıklara hayır” gibi yazılar dikkat çekti.