• 45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi
  • 45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi
  • 45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi
  • 45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi
  • 45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi
  • 45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi
  • 45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi
  • 45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi
  • 45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi
Çorlu Güncel

45 Yıllık Döneme Turna Son Verdi

  • 13 Mart 2018
  • 1384 Kez Okundu

Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel kurulunda yüzü gülen taraf Murat Turna oldu. Mevcut Başkan Feyzullah Aktepe 45 yıldır devam ettiği oda yöneticiliğini kaybetti.

Çorlu Şoförler Odası Düğün Salonunda gerçekleşen genel kurulda, 606 delege oy kullandı. Oyların 367’sini mor renk listeyle Murat Turna, 239’unu ise beyaz listeyle Feyzullah Aktepe aldı. Murat Turna ile Feyzullah Aktepe arasında 128 oy farkı oluştu. Murat Turna 30 yıl sonra Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığını alan isim oldu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulunda divan başkanlığına Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş seçildi. Genel kurula Çorlu Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, Çorlu Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş, Çorlu Kahveciler Odası Başkanı Yıldız Filiz, Çorlu Berberler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz, Tekirdağ Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Sami Kayın, MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, MHP Çorlu İlçe Başkanı Barış Tırpan ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Gündem Hareketli Geçti

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda gündem maddeleri tek tek oylandı. Esnaf odasının bütçesi sunulduktan sonra bütçeyle ilgili itirazlarını dile getiren Turna, “Bütçe çok önemli bir gündem maddesidir. Bu bütçede bazı eksiklikler var, bakıldığı zaman 2014 ve 2018 yıllarında rakamlar hemen hemen aynı. Bu nasıl oluyor? Feyzullah Aktepe başkan bir konuşmasında odadan maaş almadığını vurgulamıştı. Bu bütçede maaş aldığını görüyoruz” dedi. Bunun üzerine bütçe gündem maddesi bir anda hareketlendi. Açık oylamada delegeler tek tek sayıldı. Bütçe gündem maddesi 45’e 55 oy ile reddedildi. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ise 61’e karşı 65 oy ile reddedildi. Diğer gündem maddeleri oy birliği ile genel kuruldan geçti.

Projelerimizle Geliyoruz

Çorlu esnafının hak ettikleri yerde olmadıklarını söyleyen Murat Turna, “Odamızı çok daha iyi yere getirmek ve esnafımızın sıkıntılarına çare olmak için ben ve yönetim kurulu üyelerimiz göreve talip olduk dedi. Feyzullah Aktepe’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Turna, “45 yıldır odamıza hizmet eden Feyzullah Aktepe ağabeyimize de vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Saygısızlık olmasın diye Feyzullah ağabeyimizi makamında ziyaret ettik ve adaylığımızı bildirdik. Kararımızı hoşgörüyle karşıladı, bunun bir demokrasi şöleni olduğunu ifade etti. Seçim çalışmalarımızda 1020 üyemizi ziyaret ettik” diyen Turna projelerinden bahsetti. Turna, “Gidemediklerimizden de özür dileriz. Sizlere başlıklar halinde projelerimizden bahsetmek isterim, bütünleştirici yönetim, bilinçli esnaf, esnaf kart, bürokrasi ve iş takip birimi, personel bulma ve yetiştirme programları, esnafın yanında olacak bir yönetim, hukuk danışmanlık birimi, haksız rekabet önleme ve denetim birimi, kesintisiz iletişim, kredi kefalet odasından kredi kullanımını yüzde yüze çıkarmak, eğitim seminerleri gibi birçok projemizi yönetime geldiğimiz gibi hemen sonra gerçekleştirerek esnafımızın hakkı olan hizmeti vereceğiz. Yenidünya projesi gibi üyelerimize fayda sağlayacak her türlü projeye katkı vereceğimin sözünü veriyorum” dedi.

Seçimlerinin bitmesinden sonra konuşan Feyzullah Aktepe, sitemkâr konuştu. Aktepe, “Seçim bitti ben arkadaşları tebrik ediyorum. Bu iş hak edenin oluyor, bundan sonra da Sultan Süleyman’ın dönemi bitti. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlçemiz için, ilimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun diyorum. Bu görevim buraya kadarmış, herkese teşekkür ediyorum. Seçmenime de teşekkür ediyorum. Demek ki bir hatamız vardı, böyle ödüllendirdiler. Herkese çok teşekkür ediyorum. Allahaısmarladık diyorum. Bundan sonra inşallah daha güzel olur” dedi.

Seçimlerin bitmesinin ardından yeni seçilen başkan Murat Turna, Feyzullah Aktepe’ye çiçek takdiminde ederek bugüne kadar yaptığı hizmetlerden teşekkür etti. Kendine oy veren delegelere de teşekkür eden Murat Turna bundan sonra çok çalışacaklarını belirtti.

İMDAT ŞAHİN