• Salı Pazarı Mayıs Ortasında Taşınacak
Çorlu Güncel

Salı Pazarı Mayıs Ortasında Taşınacak

  • 13 Mart 2018
  • 3453 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 16 Ocak 2017’de ihale edilen Atakent Kapalı Pazar yeri Mayıs ayının ortalarında açılarak salı pazarı taşınacak.

16 Şubatta bitmesi gereken inşaatın henüz tamamlanmaması nedeniyle Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısında da AK Parti Grubu tarafından verilen soru önergesiyle yeniden gündeme getirilen Alipaşa Mahallesi Çetin Emeç Bulvarı ve 18 Mart Caddesi'ne cepheli Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin inşaatı için iki ay ek süre verildiği öğrenildi. Çoru Belediye Başkanı Ünal Baysan, Atakent Kapalı Pazaryeri’nin çatıya yerleştirilecek 30’ar tonluk çelik çatı elemanlarını taşıyacak vinç bulmakta yaşanan sıkıntının gecikmedeki ana etmen olduğunu belirterek, iki aylık uzatma süresinin ardından mayıs ayının ortalarında kapalı pazaryerinin inşaatının tamamlanıp hizmet alınacağını açıkladı.

Atakent Kapalı Pazaryeri’ninçok amaçlı kullanılacağını belirten Baysan, “Orası 5 dönüm bir alan, üst katı da 5 dönüm, toplamda 10 dönümlük kapalı bir alanımız var. Oraya önümüzdeki yaz Trakya’nın en büyük kitap fuarını açacağız.Fuar zamanında fitness salonunu okuma salonuna çevireceğiz. Fuar ziyaretçileri yazarları beklerken kitaplarını okuyabilecek. Orada ayrıca 3 bin kişilik büyük konserler düzenlemeyi planlıyoruz” dedi

11 Bin Metrekare Kapalı Alan Olacak

Bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 bölümden oluşacak olan Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri tamamlandığında, toplamda 11 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 4 asansör ve 3 merdivenin bulunduğu pazar yerinde 5 metre genişliğinde 272 adet tezgâhyer alacak. Pazar yerinin bodrum katında balıkçılar, peynirciler, tavukçular için ayrılmış özel bölümler ile kuru bakliyatçılar, yufkacılar ve giyim esnafı yer alacak. Katta ayrıca çay ocağı, bebek bakım odası, engelli tuvaleti, tuvalet, mescit ile Pazarcılar Odası için hizmet bölümü ve zabıta için lokasyonlar bulunacak. Zemin katta meyve-sebze satışı yapılacak; ayrıca 112 acil ve hasta odası, 2 adet çocuk oyun alanı, bankamatik alanları, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, bebek bakım odası, polis odası, zabıta odası, idari bölüm ve dinlenme alanları yer alacak. Giriş katında ise 315 metrekarelik çok amaçlı salon, soyunma odaları ve bay-bayan tuvaletleri yer alacak.

Haftanın Bir Günü El Emekleri Sergilenecek

Otomatik temizleme sisteminin kullanılacağı Atakent Kapalı Pazar Yeri'nde, pazar alışverişi için gelen vatandaşlara hizmet edecek 111 araçlık açık otopark ile pazar esnafının kullanabileceği 119 araçlık otopark bulunacak. Pazaryeri olmasının yanında spor ve konser gibi çok amaçlı kullanılabilecek olan üst katta aynı zamanda haftanın bir günü kadınların kendi el emekleriyle hazırladıkları ürünlerin satışı için stantlar kurulacak.Atakent Kapalı Pazar Yeri yaklaşık 15 milyon Türk Lirasına mal olacak .

SEYFİ GENÇ