• Çbks Basketbolda Gözünü Yükseğe Dikti
Çorlu Güncel

Çbks Basketbolda Gözünü Yükseğe Dikti

  • 12 Mart 2018
  • 910 Kez Okundu

Tekirdağ Büyük Erkekler Basketbol Liginde geçtiğimiz hafta yenilgisiz şampiyon olan Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Basketbol takımı Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde de hedefini şampiyonluk olarak belirleyerek gözünü 2. Lige dikti.

Namağlup Şampiyon Oldu

Tekirdağ Büyük Erkekler Liginde önce ki gün son lig maçını Gençlik Hizmetleri Spor Kulübüne karşı oynayan ÇBSK Basketbol takımı bu maçtan 118-46 skorla galip ayrıldı. Bu galibiyet ile ayrıca ÇBSK Basketbol takımı ligi yenilgisiz şampiyon olarak tamamladı.

Bölgesel Basketbol Liginde Oynayacaklar

Tekirdağ Büyük Erkeler Liginden şampiyon olarak çıkan ÇBSK Basketbol takımı 2.Lige çıkmak için şimdide Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde mücadele edecek. Türkiye genelinde düzenlenen Büyük Erkekler Liglerinde lider olan takımlarında katılacağı Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde ayrıca İstanbul, Ankara ve Bursa İllerinden ilk 3 takım ile İzmir ilinden ilk iki takım yer alacak.

Hedef 2.Lig

ÇBSK Başkanı Hasan Eligül bu lig ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,"Önümüzde zor bir Bölgesel Ligi var. Bu ay içinde kuralar çekilecek ve hangi grupta olduğumuz belli olacak. 48 takımın yer alacağı Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde 6 takımlı 8 grup yapılacak. Bu 8 grupta sezonu lider bitiren takımlar Türkiye Şampiyonası için tek maç usulüne göre 7 maç yapacak ve 7 maç sonunda grupta ilk iki sırada olan takım 2.Lige yükselecek" dedi.

Oyuncularıma Güveniyorum

Bu zorlu liglerde başarılı olabilmek için çok çalışmak gerektiğini ifade eden Başkan Eligül, "Basketbolcularıma ve teknik ekibime güvenim sonsuz, biz bu zor ligleri kaldıracak kapasitedeyiz. Transfer çalışmalarımız devam ediyor, Basketbol takımımıza 3 yeni oyuncu kazandırdık ve yeni oyuncular kazandırmaya da devam edeceğiz, bu zorlu yolda yanımızda olan Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Taraftarımızı Desteğe Bekliyoruz

Başkan Eligül Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde özellikle iç saha maçlarında tribünde olan taraftarlarına çok ihtiyaçlarını olduğunu belirterek geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de Çorlu'da ki basketbol taraftarlarını maçlarına davet etti.

SEYFİ GENÇ