• El Emekleri Göz Nurları, İlgi Gördü
  • El Emekleri Göz Nurları, İlgi Gördü
  • El Emekleri Göz Nurları, İlgi Gördü
  • El Emekleri Göz Nurları, İlgi Gördü
Çorlu Güncel

El Emekleri Göz Nurları, İlgi Gördü

  • 10 Mart 2018
  • 1180 Kez Okundu

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda açılan kermes yağmur nedeniyle bir gün uzatılmıştı. Dün ise havanın güzel olması nedeniyle kermese ilgi yoğun oldu.

Yoğun yağış altında başlanılan kermes bir gün daha uzatıldı. İkinci günü ise Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yüzü güldü ve hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstene çıktı. Durum böyle olunca da vatandaşlar kermesten gönüllerince alışveriş yaptılar. Adına Hanımeli Kermesi dedikleri kermeste kadınlar evlerinde yaptıkları börekleri, poğaçaları, açmaları, köfteleri getirerek satışa sundular. İki kısımdan oluşan kermeste birinci kısımda yemek bölümü varken ikinci kısımda ise kadınların el emekleri ile ördükleri güzel patikler, şallar, çoraplar, bereler ve atkılar vardı.

Ürünlerini satışa sunan kadınlar, “İlk açıldığımız gün yağmurdan dolayı iş yapamamıştık. Bir gün uzatıldı kermesimiz şansımıza bugün hava gerçekten çok güzel oldu. Bugün vatandaşların ilgisi çok iyi, gelip alışveriş yapıyorlar. Çok memnunuz” dedi. Çorlu Sakatlar Derneği de derneklerine katkı olması için kermese yerlerini aldılar.

 

El Emekleri Göz Nurlarını Sergilediler

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin öncülük ettiği kermeste kadınlar el emekleri göz nurlarını sergilediler. Kadınlar, “Bizler Cumhuriyet Meydanı’nda el emeğimiz göz nurlarımızı sergiliyoruz. Kimi kadınlar yemekler yaptılar, kimi kadınlarımız ise ördükleri eşyaları sergiliyorlar. Halkın ilgisinin de yoğun olması da bizleri mutlu etti. Kent Konseyi Kadın Meclisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İmdat Şahin