• “8 Mart Mücadelenin Simgesidir”
  • “8 Mart Mücadelenin Simgesidir”
  • “8 Mart Mücadelenin Simgesidir”
  • “8 Mart Mücadelenin Simgesidir”
Çorlu Güncel

“8 Mart Mücadelenin Simgesidir”

  • 09 Mart 2018
  • 1254 Kez Okundu

CHP’li kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Binası’nda kutladı. Yoğun yağış nedeniyle ilçe binasına alınan kutlama programına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve eşi Sevinç Baysan da katıldı.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle konuşma yapan Havva Çolak, yaptığı konuşmada 8 Mart’ın tarihi ve başlangıcıyla ilgili bilgiler verilerek 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilan edilmesiyle ilgili süreci anlattı. Çolak, 1955 yılından itibaren her yılın Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirterek, kadınların haklarının kazanılması iyileştirilmesi, vahşi kapitalist sömürgeye başkaldırmak ve dünya barışının korunması için 1975 yılından itibaren her yıl resmi olarak da 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü olarak anılmaya başlamıştır” dedi. Çolak, 8 Mart’ın özgürleşme, dayanışma, örgütlenme ve eşit yaşama hakkı için mücadelenin simgesi olduğunu belirterek “Ancak ülkemizde yaşayan kadınlarımızın durumu biraz daha farklıdır. Önemli bir kısmına göre kadın olmak, ayrımcılıkla, şiddetle, acıyla, taciz ve tecavüzle hatta ölümle iç içe yaşamak demektir” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü Kadın Kolu Başkanı Havva Çolak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada,  “Türkiye’nin pek çok yerinde kadına şiddet hâlâ meşru olarak görülmektedir. Atatürk Türk kadınına gereken değeri vermiş ve kadınlar medeni ve siyasi, seçme ve seçilme hakkının tanınması gibi önemli haklara kavuşmasını sağlamıştır. Bugün kazandığımız kadın haklarını yıllar öncesinden bize sağlayan Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Atatürk’ü kadınlar olarak saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.
KADIN HAYATIN HER ALANINDA MÜCADELECİ OLMALIDIR
Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü Kadın Kolu Başkanı Havva Çolak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir. Kadın toplumun içindeyse o toplum ilerdedir. Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir. Artık uğruna gün düzenlenen kadınlar istismar edildiklerinin, kendi kişiliklerinin ve emeklerinin değerlerinin farkına varmalılar. Siyasal ve toplumsal talepleri için mücadelelerinden asla vazgeçmemeliler. Şimdiye kadar edindikleri kazanımları yitirmemeleri gerektiğinin bilincine varmalılar. Sadece bir gün çiçek verilerek sevindirilen kadın değil hayatın her alanında mücadeleci kadın olmak zorundadırlar. Cinsel ve siyasal sömürüye son vermek adına, savaşsız ve barış dolu bir dünya yaratmak adına, eşitlik ve demokrasi adına, emeğin değerinin kazanılması talebimizle kadınlarımızın 8 Mart emekçi kadınlar gününü kutluyorum.”
SEYFİ GENÇ