• “Birinci Görevimiz Siz Kadınlara Hizmet Etmektir”
  • “Birinci Görevimiz Siz Kadınlara Hizmet Etmektir”
Çorlu Güncel

“Birinci Görevimiz Siz Kadınlara Hizmet Etmektir”

  • 09 Mart 2018
  • 1136 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Ulaş Düğün Salonunda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına yoğun ilgi gösterildi. Programda konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de; “Bizim en birinci görevimiz siz kadınlara hizmet etmektir” dedi.

Ergene Belediyesi Ulaş Düğün Salonunda ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Kutlama programına Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi, Ergene Belediye Başkanı ve eşi, Ergene Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erdinç İrel katıldı. Bin kişilik kapasitede olan Ergene Belediyesi Ulaş Düğün Salonuna gerçekleşen kutlama programına yaklaşık bin bayan katıldı. Kutlama programı öncesi Ergene Belediyesinin 2011 yılından bu zamana kadar Ergene'de yapmış olduğu projeler slayt gösteri ile davetlilere sunuldu. Slayt gösterisinin ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Yüksel; "Bugün tabi ki çok anlamlı bir günde sizlerle beraberiz, ben başta gazi ve şehit annelerimizin ve diğer annelerimizin bugün emekçi kadınlar günün kutluyorum ve hepinize saygılarımı sunuyor hoş geldiniz diyorum" dedi.
Başkan Yüksel konuşmasının devamında, "Peygamberimiz demiş ki Cennet kadınların ayakları altında demiş, o yüzden çok anlamlı bir söz bu sözden yola çıkarak kadınlarımızın kıymetini bilmemiz lazım. Bizler bu yerlerde isek kadınlarımızın sayesinde çünkü burada görüyorum sizler çok çalıştınız bizleri buralara getirdiniz bizimde en birinci görevimiz siz kadınlara hizmet etmektir. Biliyorsunuz Cumhuriyet ile beraber kadınlarımız önemi bir kez daha orta çıkmıştır. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımıza seçme seçilme hakkını ve bir çok gelişmiş ülkelerden önce vermiştir, o yüzden kadınlarımız erkelerimiz ile aynı platformdadır bizler kadınlarımıza değer veriyoruz önem veriyoruz. Bizler sizler için gece gündüz çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz tabi ki bugüne kadar yaptığımız bir çok projemiz var yeni projelerimiz arasında Kırkgöz, Esenler ve Pınarbaşı mahallelerimiz de çok amaçlı düğün salonlarımız var şimdi bunları yapıyoruz. Eğitime de büyük önem veriyoruz, biliyorsunuz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ergenemize 24 derslikli bir okul yaptı bizlerde bu okul gibi Ergene'de ki annelerimizi düşünerek onların çocukları için iki tane farklı anaokulu yapıyoruz. Biliyorsunuz bizler siz kadınlarımıza önem verdiğimizi gösterdik ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün annesinin adını verdiğimiz bir parkımızı daha Ergenemize kazandırdık, yine sizlerle birlikte emekçi kadınlar parkımızı açtık, bu parkımızın içinde siz Ergeneli hanımlarımızın evlerinde yapmış oldukları ürünleri satabilmesini sağladık. Ben sözlerime son verirken başta tüm annelerimizin ve kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum" dedi.
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in konuşmasından sonra Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak konuşma yaptı. Kaymakam Kızıltoprak, "Kıymetli Ergeneli bayanlarımız, hanımlarımız hepinizin 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun. Ergenemizin güçlü olması siz kadınlarımızın sayesindedir bunu ifade etmek istiyorum. Ergene güçlü büyük bir İlçe bunun güçlü olmasında ki en büyük etken sizlersiniz, yanımızda olan bayanlarımızdır, bizler sizler ile birlikte Ergene'ye güzel hizmetler yapıyoruz. Ben buradan sizlerin huzurunda eşimin de kadınlar gününü kutlamak istiyorum çünkü benim buralara gelmemde ki en büyük pay ona aittir. Tabi bizler burada rahat bir şekilde görev yapabiliyorsak buda şehit ailelerimizin sayesindedir ben onlarında 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Bizim Türkiye'de ki kültürümüzde geleneğimizde göreneğimizde kadına daima önem vermek vardır, saygı duymak vardır. Ben şunu söylemek istiyorum Ergene'de kadının güçlü olması Ergene'de yönetimin daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Kadınlarımız Ergene'de çok güzel işler yapıyor ve bu özel günde hepinizin Dünya 8 Mart Kadınlar gününü kutluyorum" dedi. 

Ergene Fatih Kızıltoprak’ın eşi İlke Kızıltoprak; “Hak, yenilik mücadelesinin en değerli üyesi, asaletin hanımefendiliği en çok kendisine yakıştırdığım kadınların, bu anlamlı  gününü kutluyorum ve bu anı sizlerle birlikte yaşamaktan dolayı mutluyum. Daha huzurlu daha mutlu bir toplumun oluşmasında kadının rolünün önemli olduğunu biliyorum. Hepimize büyük görevler düşüyor. Ne yapabilirim karşısında pes etmemek gerektiğine inanıyorum. Ben çalışan bir anneyim emekçiyim. Birlikte güçlü yarınlara kadınlarımızın gücüyle çıkalım. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü bir kez daha kutluyorum” dedi. 
Başkan Yüksel ‘ 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadınlara Çiçek Dağıttı
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, sabahın erken saatlerinde işe giden kadın vatandaşlarla bir araya geldi. Ergeneli kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak birer çiçek dağıttı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediyesi olarak kadına her zaman değer veren hizmetler vermeye gayret ettiklerini belirtti. 
Haber Merkezi