• Ergene Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Çorlu Güncel

Ergene Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

  • 09 Mart 2018
  • 1033 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanlığı’nın Mart ayı olağan meclis toplantısı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında yapıldı. Ulaş Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Gün birlik, beraberlik günüdür. Afrin’de mücadele eden tüm Mehmetçiklerimizin Allah yardımcısı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum’ ifadelerine yer verdi. Yüksel ayrıca ‘ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla meclis toplantısına katılan kadınlara şal  ve çiçek  dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Yoklama ve önergelerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri içerisinde yer alan Emlak İstimlak Müdürlüğünün 75 sayılı yazısına konu olan Yulaflı Mah. 113 ada 1 parsel 3.312,67 m2 yüzölçümlü taşınmaza halı saha yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi oy birliği ile kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün yazısında belirtilen mevcut dolu memur kadrolarında derece değişikliği hususları görüşülerek kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 72 sayılı yazısına konu olan iç borçlanma yapılması hususu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısına konu olan Rusya’da termik santrallerin çevreye etkileri, imar, şehircilik  ve belediye hizmetlerini inceleme ve tetkik gezisine katılım yapılmaması oy birliğiyle kabul edildi. 
Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 119 sayılı yazısına konu olan Marmaracık, Ahimehmet, Esenler, ve Yulaflı Mahallerinde bulunan toplam 8 adet taşınmazın satılması hususu oy çoğunluğu ile kabul edildi. 
Komisyondan gelen raporların görüşülmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi.