• Duraklar “Park Yeri” Olmasın
Çorlu Güncel

Duraklar “Park Yeri” Olmasın

  • 08 Mart 2018
  • 1071 Kez Okundu

Çorlulu vatandaşlar duraklara park eden araçlar için kampanya yapacaklarını söyleyerek sitemlerini dile getirdi. Park olsun kampanyaları yapılıyor, bizde kampanya başlatıyoruz; “Duraklar park yeri olmasın” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Çorlu’da Atatürk Meydanı’ndan Havuzlar Mahallesi’ne giden istikametteki durakları belediye otobüsleri kullanamıyor. Belediye Otobüsü güzergâhı olan Atatürk Meydanı ve Cumhuriyet Parkı güzergâhındaki bütün durakları şahsi araçlar park yeri olarak kullanıyor. Belediye otobüsleri duraklara yanaşamazken, yolda vatandaşları indirmek zorunda kalıyor. İnerken büyük zorluk çeken vatandaşlar, binerken de bir o kadar zorlanıyor. Araçların arasından daracık yerlerden otobüse binmeye çalışan vatandaş “yeter artık” dedi.  
Her gün on binlerce vatandaşın kullandığı otobüs durakları park yeri olmaktan kurtulamadı. Yetkililerin ise bu konuda bir çalışma içinde olmadığını gören vatandaşlar; “Yetkililer bu sorunları çözmeyeceklerse hangi sorunları çözecekler” diyerek yetkililere adeta ateş püskürdüler.  
Vatandaş İsyan Noktasına Geldi
Otobüs duraklarının park yeri olmasına tepki gösteren vatandaşlar; “Artık yeter, sabrımız taşıyor. Zaten tıkış tıkış yolculuk etmek zorunda kalıyoruz. Birde üstüne üstün inerken binerken büyük zorluklar yaşıyoruz. Halimize bakın araçların arkasından otobüs bekliyoruz, otobüs geldiğinde bu araçların yanından otobüse binmeye çalışacağız. Otobüs güzergahı olan Atatürk Meydanı Cumhuriyet Parkı istikametindeki bütün otobüs duraklarına otobüsler park etmiş durumda. Her gün bu şekilde, belediye otobüsleri yolda vatandaşları indirmek zorunda kalıyor. Yetkililerin artık bu konuya bir çözüm bulması gerekiyor” dedi.