• Çorlu'nun Selamı Mescid-I Aksa'ya Gidiyor
  • Çorlu'nun Selamı Mescid-I Aksa'ya Gidiyor
Çorlu Güncel

Çorlu'nun Selamı Mescid-I Aksa'ya Gidiyor

  • 08 Mart 2018
  • 989 Kez Okundu

İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi organizasyonuyla Çorlu’dan 25 kişi Kudüs’e gitmek üzere bu sabah saatlerinde yola çıktı.

Bugün sabaha karşı 2.30’da Sabiha Gökçen’e gitmek üzere otobüsle hareket eden Kudüs yolcuları saat 8 uçağıyla Kudüs’e uçtu. Aralarında İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay’ın da bulunduğu 25 kişi 4 gün boyunca Kudüs başta olmak üzere İsrail’in tüm semavi dinler için kutsal kabul edilen yerlerini ziyaret edecek. 
Gazetemize yolculuk hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay, Kudüs Gecesi’nde düzenlenen çekilişte Kudüs’e gitme şansını yakalayan 2 kişinin de aralarında bulunduğu 25 kişiyle Pazartesi gününe kadar İsrail’deki kutsal mekanları gezeceklerini söyledi. Herkesin vize ve pasaport işlemlerini sorunsuz bir şekilde hallettiklerini belirten Ay; “Mescid-i Aksa’ya Çorlu halkımızın selamlarını götüreceğiz. Uçağımız Tel Aviv’e iniyor. Oradan başlayacağız. Daha sonra Kudüs Mescid-i Aksa Batı Şeria, Elhalil, Beytullahim, Hazreti İsa’nın Doğduğu, Göğe Alındığı kiliseler, dua ettiği Zeytindağı gibi yerler rehberler eşliğinde gezilecek. Bütün oradaki tarihi mekanlar, sadece Müslümanların değil Hristiyan ve Yahudiler için kutsal olan mekanlar da gezilecek” dedi.
İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi organizasyonuyla Çorlu’dan yola çıkan Kudüs yolcuları Pazartesi günü Çorlu’ya geri dönecek. 
SEYFİ GENÇ