• Ulaşıma Yüzde 12 Zam
  • Ulaşıma Yüzde 12 Zam
Çorlu Güncel

Ulaşıma Yüzde 12 Zam

  • 07 Mart 2018
  • 1457 Kez Okundu

Çorlu’da belediye otobüslerine zam yapıldı. 2,25 lira olan tam biletler yüzde 12 artışla 2,50 liraya yükseltildi. 1,25 lira olan öğrenci biletlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Asgari Ücretin Yüzde 10’u Tekpark’a
Tekirdağ genelinde TEK-PARK tarafından işletilen tüm belediye otobüslerinin biletlerine zam yapıldı. Çorlu Şehiriçi otobüs ve minibüs ücretleri de UKOME kararı ile yeniden düzenlendi. Böylece bir kişinin gidiş geliş ücreti 5 liraya yükseldi. Böylece haftada 6 gün işe gitmek için belediye otobüsünü kullanmak zorunda kalan bir vatandaş aylık 130 TL ödemek zorunda kalacak. Aynı vatandaş Pazar günüde bir yere çıkmak isterse ayda 150 TL’yi TEK-PARK kasasına koyacak. Asgari ücretli birinin maaşının yaklaşık yüzde 10’una karşılık gelen bu otobüs ücretleri vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 
“En Az Ben Kazanıp En Yüksek Ben Ödüyorum”
Atatürk Parkı önündeki duraklarda görüşlerini aldığımız vatandaşların önemli bir kısmı zamdan habersizdi. Hiçbir duyuru yapılmadan 5 Mart Pazartesi günü yürürlüğe konulan zamdan haberi olan vatandaşlar ise zamma tepkiliydi. İşçi olan bir vatandaş, kendisinin 1750 lira maaşla çalıştığı belirterek, “Öğretmen benim en az iki katım maaş alıyor ama otobüse yarım bilet veriyor, polis benim üç katım maaş alıyor ama otobüse bedava biniyor. En az ben kazanıyorum, en yüksek bileti ben ödüyorum. Adalet bunun neresinde?” dedi.
4 Kişilik Aile 15 Lira Bilet Parası Ödeyecek
Ev hanımı olan ve çarşıya alışveriş için gelen bir vatandaş ise zamlardan yeni haberi olduğunu belirterek konunun başka bir yönüne dikkat çekti.  Ailenin diğer fertlerinin de otobüs kullanmak zorunda olduğunu fakat eve tek maaş girdiğini belirten ev hanımı, “Eşim işe giderken servis kullanıyor fakat hepimiz çocuklarla bir yere gitmeye kalksak gidiş geliş toplam 2 çocuk 2 de biz bu yeni fiyatlarla 15 lira tutacak. Belediyenin bu fiyatları sosyal belediyeciliğe uygun bir hale çekmesi gerekiyor. Bu fiyatlar sosyal demokrat belediyeye hiç yakışmıyor” dedi. 
SEYFİ GENÇ