• Çorlu Mühendislik Fakültesinde Yeni Eğitim Modeli
Çorlu Güncel

Çorlu Mühendislik Fakültesinde Yeni Eğitim Modeli

  • 07 Mart 2018
  • 3175 Kez Okundu

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Sektör Tümleşik Eğitim Modeli’ne geçti. Modelin tanıtımını Dekan Profesör Doktor Lokman Hakan Tecer yaptı.

Üç Temel Hedef
Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve yönetimi olarak göreve başladıkları günden beri 3 temel hedeflerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer; “Eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak, bilimsel araştırma geliştirme çalışmaları ve üniversitemiz ile sanayicimiz arasında ki işbirliğini geliştirmek en önemli hedeflerimizdir. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek amacıyla büyük gayret ve özveriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz”  dedi.
Üç Gün Sektörde Geçecek
Tecer 28 Şubat 2018 tarihi ile itibari ile dekanlık olarak Sektör Tümleşik Eğitim Modeli yönergesini oy birliği ile kabul ettiklerini ve büyük bir adım attıklarını belirtti. Tecer; “Bu model ile mühendislik fakültemizin tüm bölümlerinde son sınıfın 2. Döneminde öğrencilerimiz haftanın 3 gününü meslekleriyle ilgili sektörlerde çalışarak geçirebileceklerdir. Böylelikle son sınıftaki tüm lisans öğrencilerimiz öğrenim süreleri içerisinde kazandıkları teorik bilgi ve deneyimlerini pekiştirme, laboratuvar, atölye uygulamalarında edindikleri becerilerini geliştirme imkânı bulabilecekler. Bu model sayesinde bölgemizde ki reel sektör ile bu model kapsamında güçlü bir iş birliği kurulacağını ve sektörün ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarında nitelikli mühendis yetiştirilmesinde katkı sağlanacağını düşünüyorum” dedi.
Öğrencilerimize kapı açacak anahtarı veriyoruz
Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ayrıca bölgede ciddi anlamda endüstri potansiyeli olduğuna dikkat çekerken; “Bu potansiyelin fakültemizde öğrenim gören mühendis adayları için fırsata dönüştürmek niyeti ve kararlığı içerisindeyiz. Bu süreç sonunda öğrencilerimizin nitelikli birer mühendis olarak mezun olacaklar. Bu model sektör açısından da önemli bir kazanım olacak. Sektör kendi üretim ve hizmet alanıyla ilgili bilgi ve tecrübelerini mühendis adaylarına aktaracaklar. Öğrencilerimizin sigorta ücretleri tarafımızdan ödenecek. Biz öğrencilerimize kapı açacak anahtarı veriyoruz. Sektöründe bizden bu anlamda talepleri vardı. Bu süreç boyunca sektördeki birçok firma ve kurumla işbirliği protokollerini imzalayacağız. Fakültemizde bu modele ilişkin birim kurduk. Bölgemizde ki sektör temsilcilerinden katkı bekliyoruz. Mezunlarımızın yüzde 10 ile yüzde 30 arası istihdamına yönelik katkı sağlayabilirsek bu bizim için başarıdır” şeklinde konuştu. OZAN TURAN