• “Kendi Dükkânımı Muhtarlık Yaptım”
Çorlu Güncel

“Kendi Dükkânımı Muhtarlık Yaptım”

  • 06 Mart 2018
  • 1232 Kez Okundu

Havuzlar Mahallesinin 1983 yılında kurulduğunu ve 2007’de Reşadiye Mahallesi’nden ayrılarak ayrı bir mahalle olduğunu kaydeden Ahmet Özgür, mahallesindeki vatandaşların bir aile olduğunu, herkesin birbirini tanıdığını söyledi.

2007’de Havuzlar Mahallesi’nin Reşadiye Mahallesi’nden ayrılmasıyla muhtar olan Ahmet Özgür, 3 dönemdir muhtarlık yaptığını belirtti. Özgür, “2007 de Reşadiye Mahallesi’nden ayrılınca muhtarlık olduk. İlk muhtarların yeri çarşıdaydı. Ben o zaman kendi mahallemde olmak istedim ve kendi dükkânımı muhtarlık olarak kullanıyordum. Daha sonra bu fikrimi dile getirdim sağ olsun başkanımız Ünal Bayan’ında böyle bir fikri varmış ve 2012’den sonrada mahalle muhtarlıkları mahallelere taşındı. Muhtarların vatandaşlarıyla iç içe olması onların sorunlarını dinlemesi çok önemli” dedi. 
Evleri Su Basıyor
12 bin nüfusun yaşadığı Havuzlar Mahalle Muhtarı Ahmet Özgür gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Özgür, “Aşırı yağışlarda Türkeli Caddesi’ndeki bazı evlere su baskınları oluyor” dedi. Çorlu’da deniz seviyesine en yakın yerleşim yerinin Havuzlar Mahallesi olduğunu söyleyen Özgür, bu nedenle yukardan aşağıya doğru akan yağmur sularının Türkeli Caddesi’ndeki bazı evlere girdiğini belirtti. Ahmet Özgür, “Yukardan gelen sular birikerek özellikle Türkeli Caddesindeki bazı evlere giriyor. Bu şekilde 30-40 hanemiz var. TESKİ ile konuştuk en kısa zamanda bu sorunu çözeceklerini söylediler. İnşallah bu sorun ortadan kalkar. O bölgedeki vatandaşlarımız da rahat eder” dedi. 
Göçmen Konutlarını Modernleştirdik
Kendilerinin öncülük etmesiyle Göçmen Konutları’nın izolasyon ve dış cephe kaplama yapılarak konutların yenilendiğini belirten Ahmet Özgür, “Bizler ve derneğimiz öncülük etti, burada yaşayan insanlara Göçmen Konutları’nın dış cephe kaplamaların yapılması gerektiğini söyledik. Bütün vatandaşlarımızda bu konuda hem fikir oldu ve konutların dış cephe kaplaması ve izolasyonu yapıldı.  Çok güzel bir görüntü ortaya çıktı” dedi. 
İmdat Şahin