• Vali Ceylan 2017 Yılının Panoramasını Sundu
  • Vali Ceylan 2017 Yılının Panoramasını Sundu
  • Vali Ceylan 2017 Yılının Panoramasını Sundu
Çorlu Güncel

Vali Ceylan 2017 Yılının Panoramasını Sundu

  • 24 Şubat 2018
  • 1211 Kez Okundu

Tekirdağ Valiliği tarafından her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen önceki yılın değerlendirildiği Basın Buluşması’nın 2018 toplantısı Tekirdağ Polisevi’nde yapıldı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş ve diğer kurum müdürleri ve bürokratların hazır bulunduğu toplantıya Tekirdağ’ın tüm ilçelerinden basın mensupları katıldı. 
Vali Ceylan yaptığı konuşmasına Afrin’de operasyondaki askerleri anımsatarak başladı. Operasyonda şehit olan askerlere rahmet diledi, operasyonu sürdüren askerler için de başarı dileklerini sundu. Tekirdağ’daki basın mensuplarının meşakkatli bir görev üstlendiğini belirten Vali Mehmet Ceylan, “ülkemizin ve ilimizin gündemine ait gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirilme ihtiyacını karşılama çabanızı tebrik ediyor, bu meşakkatli görevde hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Vali Ceylan, 2017 yılının içte ve dışta pek çok olayın yaşandığı bir yıl olduğunu belirterek 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin etkilerini silmek ve FETÖ ile mücadelede de önemli bir yıl olduğunun altını çizdi. Ceylan gazetecilere yaptığı sunumda Tekirdağ’daki valiliğe bağlı tüm kurum ve kuruluşların 2017 yılı faaliyetleri hakkında çeşitli istatistikler ve bilgiler verdi. Ceylan konuşmasında, “2017 yılı devletimiz ve halkımızın yaşamı açısından acı ve tatlı olayların bir arada yaşandığı, bir yandan bilimde, sanayide, ekonomide ilerlemeye çalışırken diğer yandan ülkemize ve milletimize karşı tehdit oluşturan FETÖ/PDY, PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleri ile mücadele ettiğimiz bir yıl oldu” dedi. 
Vali Ceylan başlıklara ayrılan konuşmasında şu konulara değinerek 2017 yılıyla ilgili istatistiki bilgiler verdi: FETÖ, Nüfus, eğitim, Namık Kemal Üniversitesi, Kredi Yurtlar Kurumu, Sağlık, Tarım, DSİ Bölge Müdürlüğü, Kültür ve Turizm, Aile ve Sosyal Politikalar, Sosyal Dayanışma Vakfı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sanayi, İş-Kur, Gençlik Spor, İl Müftülüğü, AFAD, Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Göç Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik, Orman İşletmesi ve Karayolları. 
Vali Ceylan, sunumunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantı hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. 
OZAN TURAN - SEYFİ GENÇ