• Ergene'de Pazar Yeri Bilmecesi
Çorlu Güncel

Ergene'de Pazar Yeri Bilmecesi

  • 24 Şubat 2018
  • 1091 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Ergene Belediyesi’nin Pazar yeri yapmak için hazırladığı projenin belediyenin iddialarının aksine kendileri tarafından engellenmediğini öne sürdü. Akgün, belediyeden kendilerine doğru düzgün hazırlanmış bir proje gelmediğini, getirilen dosyalarda da eksiklikler bulunduğu için geri gönderildiğini söyledi.

PROJEDE EKSİKLİKLER VAR
Akgün yaptığı konuşmada, “Yahu biz Pazar yerini nasıl engelleyelim. Bize üç kere dosya getirdiler, üçü de yanlış. Kaymakamlıktan imza yok, eksik dosya, şu bu. Sonra da diyorlar ki Pazar yerini engelliyorsunuz. Projeni getir bana. Projesiz ben ne yapayım” dedi. 
Ergene Belediyesi’nin şu anda 600 dönümlük bir alanda 18 uygulaması yapmak istediğini açıklayan Akgün, “Şimdi Ergene diyor ki 18 uygulaması yapacağım 600 dönüm yer var. Yahu kardeşim 50 metrelik yolu getir, Bankalar Caddesini getir. Çocuk alanlarını getir, park alanlarını getir, konut alanlarını getir. Önüme projeyle gel, ben de bakayım. Hakikaten güzel bir şey, yeni bir şehir yaratıyorsan işte herkes burada,  Kimse olmaz demez. Ama güzel bir şehir yaratamıyorsan biz ne yapalım” dedi. 
BELEDİYE BAŞKANLIĞI ŞÖHRET YERİ DEĞİL 
CHP’li belediyelerin belediyecilikte başarısız olduğunu söyleyen Akgün, “Bakın bu zihniyet Emlaklar’da 15 metrelik yol izni verip 10’ar katlı binlerce dairelik yol yaptırıyorsun. 15 metre nedir arkadaşlar? İki tarafa park edince, kaldırımı hesaba katınca ortada yol kalmıyor. Zihniyet olacak, zihniyet. Şehircilik, altyapı, üst yapı” dedi.
Belediye başkanlarının inşaattan anlayışı ve hizmet bilinci taşıması gerektiğini belirten Akgün, “Bir adam kepçeyi bilmezse, kamyonu bilmezse, altyapıyı, bütü, taşı, çakılı bilmezse belediye başkanlığına heveslenmesin. Orası şöhret yeri değil. Orası millete hizmet yeridir. Millete hizmet etmeyecek kişi bu işe soyunmayacak” şeklinde konuştu. 
SEYFİ GENÇ