• Kitap Okumanın Yeri Ve Zamanı Yok
  • Kitap Okumanın Yeri Ve Zamanı Yok
  • Kitap Okumanın Yeri Ve Zamanı Yok
  • Kitap Okumanın Yeri Ve Zamanı Yok
Çorlu Güncel

Kitap Okumanın Yeri Ve Zamanı Yok

  • 23 Şubat 2018
  • 1375 Kez Okundu

Çorlu’da Melahat Kozar Okulu öğrencileri “Kitap Her Yerde” Projesiyle kitap okuma coşkusunu her mekanda yaşıyorlar.

Okumanın Önemine Vurgu
Okumayı yeni öğrenen birinci sınıf öğrencilerinden mezun olmaya hazırlanan son sınıf öğrencilerine kadar tüm öğrencilerin katıldığı “Kitap Her Yerde” kampanyasıyla öğrenciler değişik yerlerde kitap okuyarak farkındalık yaratıyorlar. Melahat Kozar İlkokulu ve Ortaokulu Müdiresi Münevver Şahin, Okul öğrencileriyle birlikte “Kitap Her Yerde” projesini gerçekleştirdiklerini söyledi. Proje kapsamında kitabın her yerde her zaman okunacak bir şey olduğuna vurgu yapıldığını ve öğrencilerin de değişik yerlerde kitap okuyarak kitap okumanın önemine vurgu yaptıklarını açıkladı. 
Üzgün Öğrencilerle Kitap Okudu
Geçen hafta Orion AVM’de topluca kitap okuduklarını belirten Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün’ü ziyaret ederek proje hakkına bilgi verdi. Bilgilendirmenin ardından Üzgün de projeye destek vermek için öğrencilerle birlikte kitap okudu.   Kitabın her yerde, sesli sessiz ortamlarda, her şartta okunabileceğinin altını çizen Melahat Kozar İlkokulu ve Ortaokulu Müdiresi Münevver Şahin,  herkese kitabın önemini hissettirmek için bu projeyi başlattıkları söyledi.  
Kaymakamlıkta Bekleyenlere Farkındalık Yaratacaklar
Projeyi yöneten öğretmenlerden sınıf öğretmeni Ruşen Akın Karşıt, çocuklarda kitap için farkındalık yaratmak amacında olduklarını söyledi. Kitabın genellikle sadece sessiz veya müsait olunan anlarda okunması gerektiğine dair oluşan kanaati kırmak istediklerini belirten Karşıt “İşyerinde, otobüste, parkta bulabildiğimiz tüm zamanlarda kitap okunabilir. Biz de proje için belirli alanlar seçtik. İki ay boyunca bu projeyi sürdüreceğiz. Gelecek hafta da kaymakamlığa giderek orada kitap okuyacağız. Kaymakamlık’ta işlerini yapmak için bekleyen insanların dikkatini çekerek, beklerken de kitap okunabildiğini onlara göstermek, farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.
Sosyal Medyadan Da Destek
Projenin fotoğraflarının da sosyal medyada “@kitapheryerde” adlı hesaptan ve #kitapherlerde hashtagleriyle paylaşıldığını belirten Münevver Şahin, paylaşılan her fotoğrafın hikâyelerinin de proje koordinatörü öğretmenler tarafından yazılarak paylaşıldığını söyledi. Şahin,  kampanyaya sosyal medyadan da destek bulduklarını, vatandaşların da kampanyaya #kitapherlerde etiketiyle fotoğraflarını göndererek katıldıklarını söyledi. 
SEYFİ GENÇ