• Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Mi Oluyor?
  • Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Mi Oluyor?
Çorlu Güncel

Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Mi Oluyor?

  • 23 Şubat 2018
  • 1742 Kez Okundu

Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay il kongresinde Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve bakan yardımcılarıyla yaptığı görüşmeyi Avrupa Yakası Gazetesi ile paylaştı.

Av. Kerim Atalay Çorlu Devlet Hastanesi’nin, Eğitim Araştırma Hastanesi olması için Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a talepte bulunduklarını söyledi. Çorlu Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin çok fazla olduğunu belirten Atalay,“Çorlu Devlet Hastanesi Ocak ayı içerinde 150 bin hastaya hizmet verdi” dedi.
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ OLMASI İÇİN TALEPTE BULUNDUK
Çorlu Devlet Hastanesi’nin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması konusunda Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a talepte bulunduğunu söyleyen Av. Kerim Atalay: “Kongremizde Başbakanımızın katılımıyla birlikte, Sağlık Bakanımızda kongreye iştirak etti. Sağlık Bakanımız ve Sağlık Bakan Yardımcılarımız kongreye iştirak etti. Kongre öncesindeÇorlumuzun talepleri ve sıkıntılarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanımız ile birebir görüşme imkânımız oldu…  Çorlu Devlet Hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılması konusunda bizzat ben talepte bulundum. ‘Bu konuda çalışma yürüteceklerini, olması gerektiğini’ kendileri de ifade ettiler ben onlara rakamlardan da bahsettim” dedi. 
HASTANEYE OCAK AYINDA 150 BİN KİŞİ BAŞVURDU
Çorlu Devlet Hastanesi’ne Ocak Ayı içerisinde 150 bin hastanın hastaneye başvurduğunu söyleyen Av. Kerim Atalay: “01-31 Ocak tarihleri arasında Çorlu Devlet Hastanemize acil muayenesi ve poliklinik muayenesi olmak üzere 150 binin üzerinde vatandaşımız giriş çıkış yaptı. Bir aydan bahsediyorum. Rakam çok fazla ama böyle bir gerçek var. Yani Çorlu’nun potansiyelini anlatma adına bu rakamı söylemek isterim. Ocak ayı içerisinde 150 bin hastamız acil ve poliklinik olmak üzere Çorlu Devlet Hastanemize başvurmuş” dedi. 
ÜÇTE BİRİ YAKIN İL VE İLÇELERDEN GELMİŞ OLABİLİR
Atalay bu Ocak Ayın da hastaneye başvuran hastaların üçte birinin yakın il ve ilçelerden geldiğini söyleyerek şunları belirtti: “Şöyle 150 binin belki 100 bini Çorlu, ancak geriye kalan 50 bini Silivri, Edirne, Tekirdağ ya da diğer yakın il ve ilçelerden gelen hastalarımız üçte birine tekabül edecek bir kısmı. Tabi sayın bakanımıza ben bu teknik veri ve sayıları da kendisine ilettim. Sayın Bakanımız da bu durumun değerlendirileceğini ve en kısa zaman da bir çalışma yürütmeleri gerektiğini kendileri de ifade etti. Biz de bu durumdan memnuniyet duyduk. Çorlu Devlet Hastanemizin Eğitim Araştırma Hastanesi yapılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda bakanlığımızla bu konuyla ilgili görüşme yapmak için tekrar bakanımızla bir görüşme yapacağız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN