• İstismarın Zemini Ortadan Kaldırılmalı
Çorlu Güncel

İstismarın Zemini Ortadan Kaldırılmalı

  • 23 Şubat 2018
  • 961 Kez Okundu

Son günlerde ülke gündeminden düşmeyen çocuğa cinsel taciz ve istismarla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı da basın açıklaması yaparak tepkileri belirtti. Yapılan açıklamada hükümetin istismarla ilgili cezaları arttırması ve istismara zemin yaratan kurumların kapatılması istendi.

“İktidar Çocuk İstismarında İnandırıcılığını Yitirmiştir”
CHP Çorlu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, parti binasında “Kadına şiddet ve çocuk istismarı” ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan CHP Çorlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Havva Çolak, çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuna olduğunu belirterek, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıldığını söyledi. Çolak, “İktidarın başkanı bugün çıkmış ‘Çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir’ diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi söylediği başka, yaptığı başka olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, çocuk istismarı mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir” dedi. 
İki Samimiyet Kriteri
Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteriolduğunu öne süren Çolak, bu kriterlerin Cezaları artırmak ve istismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Çolak açıklamasında, “İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur, istismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Hükümetten Acil Önlem Talebi
Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Havva Çolak, “Çocuklarımız için endişe duyuyoruz, çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi. Çolak taleplerini şu şekilde sıraladı: 1. Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkân vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. 2. Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz. 3. Çocuk istismarını öven ‘6 yaşında çocukla evlenilebilir’ gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz”