• Altyapı Bitti, Bunlar Üstte Kaldı
  • Altyapı Bitti, Bunlar Üstte Kaldı
  • Altyapı Bitti, Bunlar Üstte Kaldı
  • Altyapı Bitti, Bunlar Üstte Kaldı
  • Altyapı Bitti, Bunlar Üstte Kaldı
Çorlu Güncel

Altyapı Bitti, Bunlar Üstte Kaldı

  • 22 Şubat 2018
  • 1139 Kez Okundu

TESKİ ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından iki yıl önce altyapı ve kaldırım çalışması yapılan Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu Eski Bağlar Caddesi’ndeki çalışmaların bitiminden sonra bırakılan beton altyapı malzemeleri hala yol kenarında kötü bir görüntü oluşturmaya devam ederken, kaldırımlarında da bozulmuş görüntüsü gözlerden kaçmadı.

İKİ SENEDİR TERK EDİLMİŞ BEKLİYOR
14 Şubat 2014’te ihalesi gerçekleştirilen Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışının 2015 yılında yapılması planlanırken açılış 2 yıl gecikmeyle mümkün olmuştu. İhale uyarınca 2015 yılının Ağustos ayında bitirilmesi öngörülen Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ancak Şubat 2017’de açılabildi.  Esentepe Mahallesi’ndeki konut yerleşimlerinin artması ve Çorlu ADSM’in bulunduğu Eski Bağlar Caddesi’nin altyapısı tamamlandı, kaldırımları yapıldı. Fakat TESKİ’nin ihaleyi verdiği firma inşaattan arta kalan altyapı malzemelerini yol kenarına bırakıp gitti. Bu malzemeler iki yıldan bu yana yol kenarında kötü görüntü oluşturuyor. Malzemelerin bir kısmı ise geçen zaman içinde tahrip edilirken, yapılan kaldırımlar da dağılmaya başladı.
ENKAZ DÖKÜMÜNÜ ÖZENDİRİYOR
Malzemeler hakkında haber merkezimize bilgi veren bir mahalle sakini, her gün karayoluna inmek için bu yoldan geçtiğini belirterek, bu malzemelerin bırakılmasından sonra etraftaki boş arsalara tadilat enkazlarının da dökümünün arttığını belirterek TESKİ, Büyükşehir Belediyesi veya Çorlu Belediyesi’nin bunları kaldırmasını istediğini belirtti. Mahalle sakini, “Telefonla bilgi verdim ama kimse ilgilenmedi, herkes topu birbirine atıyor” dedi. Gazetemiz muhabiri tespit için mahalleye gittiğinde, cadde üzerindeki kaldırımların da bozulmaya başladığını, engelli geçişinin de tahrip olduğunu gözlemledi. Yaptığımız araştırmaya göre Eski Bağlar Caddesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunuyor. 
SEYFİ GENÇ