• 2019'da Belediyelerin Tamamını Almayı Hedefliyoruz
  • 2019'da Belediyelerin Tamamını Almayı Hedefliyoruz
  • 2019'da Belediyelerin Tamamını Almayı Hedefliyoruz
Çorlu Güncel

2019'da Belediyelerin Tamamını Almayı Hedefliyoruz

  • 14 Şubat 2018
  • 1301 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay belediyecilik konusunda gazetemize açıklamada bulundu. Av. Kerim Atalay: “Hedefimiz Tekirdağ’da belediyelerin tamamını almaktır” dedi.

CHP Belediyeleri Yönetemiyor

Tekirdağ’da tüm ilçelerde ve ilde kongreleri bitirdiklerini belirten Atalay, 2019 seçimleri için çalışmaları başladıklarını kaydetti. CHP’yi belediyecilik konusunda eleştiren Av. Kerim Atalay: “Bunun karşılığı olarak da şu anda Tekirdağ ilçelerinin 11 belediyesini artı büyükşehirle birlikte 12 belediyesini CHP yönetiyor. Şu anda vatandaşımızın tamamının gözlemlediği nokta şu belediyeciliğin zaruri çalışmaları kapsamında dahi içinden çıkılamayacak bir duruma gelindi. Dolayısıyla Çorlu’nun ve Tekirdağ’ın diğer ilçelerin acil bir şekilde hizmet belediyeciliğine ihtiyaç var diye düşünüyorum.Tekirdağ genelinde bütün teşkilatlarımız çalışıyorlar.” dedi.

Bütün Belediyelere Talibiz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 11 tane de ilçe belediyesinin hepsine talip olduklarını söyleyen Atalay: “Bu manada biz belediyelerin tamamını almayı hedefliyoruz. Partimize kazandırmayı hedefliyoruz. Partimize kazandırmakla birlikte Çorlu’ya Tekirdağ’a kazandırmayı, vatandaşa kazandırmayı düşünüyoruz. Biz bu kapsamda belediyelerin tamamına talibiz” diyen Atalay bunun için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek: “ Tamamını alacağımıza inanıyoruz. Ancak biz Çorlu özelinde konuşmamız gerekirse çok uzun süreden beri devam eden ve Çorlu’yu içinden çıkılamaz bir duruma getiren belediyecilik anlayışına 2019 seçimlerinde vatandaşımızın artık dur diyeceğine inancımız tam. Bu konudaki çalışmalarımız vatandaşlarla olan iletişimimiz, esnaf ziyaretlerimiz, Pazar ziyaretlerimiz, ev ziyaretlerimizde bunları çok net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz” dedi.

Belediyeciliğimizi Dünya Kabul Etti.

Belediyecilik konusunda Türkiye’nin değil artık Dünya’nın kendilerini kabul ettiğini vurgulayan Av. Kerim Atalay: “Vatandaşımız artık eskisi gibi değil. Takım tutar gibi bir particilik anlayışı, takım taraftarlığıyla bir particilik anlayışının çok aklî ve çok mantıkî olduğunu düşünmüyoruz. Dolayısıyla özellikle yerel yönetimler anlamında özellikle belediyecilik anlamında genel başkanımızın zaten belediyecilik kültüründen gelmiş olması dolayısıyla özellikle AK Parti belediyecilik hizmetleri anlamındaki başarısını bırakın Türkiye’yi Dünya’da kabul ettirmiş bir hareket bir siyasi yapı.

AK Parti Belediyeciliğine Çorlu’nun İhtiyacı Var

Çorlulu vatandaşların AK Parti belediyeciliğine ihtiyaç duyduğunu belirten Atalay: “ Bu manada da biz şuna inanıyoruz, Çorlu’daki vatandaşlarımız önyargılarla, şartlanmalarla, bir tercihte bulunmayacaklar. Hizmetten yana kimin katkı sunacağına inanıyorlarsa, kimin Çorlu’yu yeniden imar edeceğine inanıyorlarsa ona oy verecekler. Yeniden sosyal belediyecilik anlayışına, eğitim ve kültürel belediye çalışmaları anlamında, bunun yanında belediye de olmazsa olmazları arasında olan alt yapısından tutun, üst yapısına kadar kurulu şehirler olması adına rahat bir hayatın, mutlu huzurlu bir hayatın sürdürülebilmesi adına AK Parti belediyeciliğine Çorlu’nun ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Daha doğrusu hizmet belediyeciliğine Çorlu’nun ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Koltuk Siyasetine Karşıyız

Tüm teşkilat olarak koltuk siyasetine karşı olduklarını belirten Av. Kerim Atalay: “Bizim siyasetimizde her zaman koltuk siyasetine karşıyız. Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan tutun, mahalle başkanımızı kadar tamamı koltuk siyasetine karşı bir duruş sergiler. Halkın içerisinde olur ve hizmet odaklı olur. Bunun tam karşısına baktığımız zaman şu anda belediyeyi yönetenlere baktığımız zaman belki 20 yılı aşkın 4 dönemdir belediyeyi idare edenlere baktığımız zaman, makamlarında oturup Çorlu’da olup bitenden haberi olmayan, Hıdırağa Mahallesinde ne var Kazımiye Mahallesinde ne var, Muhittin Mahallesinde sıkıntı mı var, bir bölge çöp yığını haline mi gelmiş, bunların sıkıntısını çekmeyen sadece makam siyasetiyle devam eden bir süreç var. Bana göre bu 2019 yılında değişecek. Daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun 2019 seçimlerinde vatandaşın tercihi tamamen hizmet odaklı olacaktır” dedi.

İmdat Şahin