• “Türkiye, Sadece Türkiye İle Sınırlı Değil”
  • “Türkiye, Sadece Türkiye İle Sınırlı Değil”
  • “Türkiye, Sadece Türkiye İle Sınırlı Değil”
  • “Türkiye, Sadece Türkiye İle Sınırlı Değil”
Çorlu Güncel

“Türkiye, Sadece Türkiye İle Sınırlı Değil”

  • 12 Şubat 2018
  • 1135 Kez Okundu

Ünlü güvenlik uzmanı Mete Yarar, AK Parti Çorlu İlçe Gençlik Kolları’nın organizasyonuyla Çorlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda ‘Yeni Dünya Düzeninde Türkiye’ konulu konferans verdi. Yarar’ın konuşması sırasında dinleyiciler zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

İnsanlık İçin Ödenecek Bedel

AK Parti Çorlu İlçe Gençlik Kolu Başkanı Sabahattin Birsöz’ün açılış konuşması ve 15 Temmuz konulu belgeselin sinevizyondan gösterilmesiyle başlayan etkinlikte yaklaşık bir saat konuşan Mete Yarar, konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Sabahattin Birsöz konuşmasında “Biz dün Nene Hatun’duk. Bugün Ömer Halisdemir’iz. Biz dün Çanakkale’deydik bugün Afrin’deyiz. İnsanlığını özlenn tüm erdemlerini bünyesinde bulunduran Anadolu’nun yiğit evlatları dünyanın kaderini sizlere terk etmeyecektir. İnsanlık için her türlü bedeli ödemeyi göze alıyoruz” dedi.

“Silahlar Yüzde 70 Mühimmat Yüzde 100 Yerli”

Mete Yarar, konuşmasında Türkiye’nin misyonunun sadece Türkiye ile sınırlı olmadığı tüm İslam coğrafyasını kapsadığını belirterek, “Geçen gün Diyanet işleri başkanımız hacda bir Bangladeşli’nin duasına kulak misafiri olmuş. Bu Bangladeşli Müslüman kardeşimiz Türkiye için dua ediyormuş. Başkanımız da adamı durdurup sormuş sen neden kendi ülken için değil de Türkiye için dua ediyorsun diye. Adamın cevabı şu olmuş: Ben ülkem için dua edersem Bangladeş kurtulur, Türkiye için dua edersem tüm İslam âlemi kurtulur” İşte Türkiye’nin önemini ve misyonunu anlatan çok güzel bir örnek” dedi.

Sırada İdlib Ve Menbiç Var

Güvenlik Uzman ve stratejist Mete Yarar Konferansında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk halkına ve asserlerine güvendiğini belirterek şunları söyledi: “Oyun bozmak için önce güçlü olmak gerekir. Oyun bozmak için söylediğinizi yapıyor olmanız gerekir. Afrin Operasyonu sürüyor şu anda. Ama sayın cumhurbaşkanımız son konuşmasında toplumuna, halkına, askerine nasıl güvendiğini görüyor musunuz? Daha Afrin sürerken, İdlip’e gireceğiz diyor. Bunun olacağını o da biliyor, ordusuna güveniyor. İdlip’ten sonra Menbiç’e geçeceğiz diyor. Bunu söylemek için iki şeye güvenmeniz lazım: Bu topluma güveneceksiniz. İkincisi de ekonominize ve ordunuza sağlayacağınız savunma sanayisine güveneceksiniz” dedi.  

“Operasyonların Bütçesi Hazır”

Geçenlerde Gaziantep’te olduğunu belirten Yarar yerli savunma sanayiinin önemine vurgu yaparak “Bulunduğum bir ortamda birisi ‘biz Fırat Kalkanı’nda bir şey öğrendik. Devlet operasyondan önce bütçesini hazırlayarak gitmek zorunda’ şeklinde konuştu. Şu anda devlet bütçesini kenarına konmuş durumda. Afrin dâhil bundan sonraki tüm operasyonların bütçesi kenarda duruyor. Bunlar borç harç da değil. O da bitmiyor. Bütün operasyonların mühimmatını, araç gerecini de tamamlamış durumda. Bu operasyonda silahlar yüzde 70 yerli ama mühimmatların n yüzde yüzü 100’ü yerli. Kimseye muhtaç değiliz. Cumhurbaşkanı savunma sanayisine güveniyor. Yeni Dünya düzeni böyle bir düzen. Güçlünün ayakta durabildiği bir düzen. Güçsüzü ezip geçiyorlar” şeklinde konuştu.

AK Parti Gençlik kolu üyelerinin ve Çorlu halkının salonu doldurduğu konferansa AK Parti İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay, AK Parti İl Yönetim Kurulu’ndan Mestan Özcan,  Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Çağatay Onar, Şehit aileleri, Afrin’de operasyonda görevli askerlerin aileleri de katıldı.  Konferansından sonra Yarar izleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

SEYFİ GENÇ