• Beş Odadan Ortak Tavır
  • Beş Odadan Ortak Tavır
  • Beş Odadan Ortak Tavır
  • Beş Odadan Ortak Tavır
Çorlu Güncel

Beş Odadan Ortak Tavır

  • 12 Şubat 2018
  • 1190 Kez Okundu

18 Şubat 2018 tarihinde yapılacak olan Çorlu Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kuruluna beş oda başkanı ortak tavırla aday gösterecek. Kooperatif seçiminde beş odanın adayı Çorlu Madeni Eşya ve Elektrikli Aletler Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Rüstem Duman olacak.

18 Şubat’ta yapılacak genel kurul ile ilgili Çorlu Pazarcılar Odası başkanı Enver Şengelir, Madeni Eşya ve Elektrikli Aletler Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Rüstem Duman, Kahveciler Odası Başkanı Yıldız Filiz, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz, Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş basın mensupları, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile birlikte kahvaltıda buluştu.

Kahvaltıda basın mensuplarına bilgi veren oda başkanları, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 18 Şubat tarihinde yapılacak olan genel kurulunda beş oda başkanı olarak Yönetim kuruluna aday çıkaracaklarını açıkladılar. Oda başkanları genel kurulda başkan adayı olarak Madeni Eşya Sanatkârlar Odası Başkanı Rüstem Duman’ı gösterdi.

Esnaf Kredi Kullanamıyor

Beş Oda Başkanı Adına açıklama yapan Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş; “Esnafın kredi kullanırken yaşadığı sıkıntıları en aza indireceğiz. Esnaf kooperatiften kredi alırken çok fazla prosedürle karşılaşıyor. Bu prosedür yükünü bizim yönetimimizde en aza indireceğiz. Bir de diğer ilçelerdeki esnaflar fazla kredi kullanırken bizim Çorlu Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi çok az kredi kullanıyor. Oysaki Çorlu nüfus olarak da esnaf sayısı olarak da diğer ilçelere göre daha yüksek sayıya sahip. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Örneğin Süleymanpaşa esnafı 154 Milyon kredi kullanırken Çorlu esnafı sadece 53 milyon kredi kullanabilmiştir” dedi.

Devrim Yapmaya Geliyoruz

18 Şubat 2018 de yapılacak Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurulunda beş oda başkanının ortak adayı olarak gösterilen Rüstem Duman ise şunları söyledi: “Yıllardır Çorlu’da bir yönetim var. Bu yönetim esnafımıza hizmet olarak fazla bir şey verememektedir. Bu durumu ortadan kaldırmamız lazım. Bizler devrim yapmaya geliyoruz. Türkiye’de hiçbir kooperatifte bu şekilde bir birlik ve beraberlik yoktur. Beş oda başkanı yönetime talip olarak. Kooperatif bünyesinde 8 oda var bunlardan beş tanesi burada. Beş oda başkanı ortak tavırla ortaya çıkıyoruz. Esnafımızın artık bu duruma bir dur demesi gerekiyor. Artık esnafımız Çorlu’da kazanacak” dedi.

İmdat Şahin