• Bu Mahallede Okul, Sağlık Ocağı, Cami Yok
  • Bu Mahallede Okul, Sağlık Ocağı, Cami Yok
  • Bu Mahallede Okul, Sağlık Ocağı, Cami Yok
Çorlu Güncel

Bu Mahallede Okul, Sağlık Ocağı, Cami Yok

  • 10 Şubat 2018
  • 2047 Kez Okundu

2 bin seçmenin yaşadığı Hatip Mahallesinde okul, sağlık ocağı, caminin olmadığını söyleyen mahalle muhtarı Serpil Atar gazetemize konuştu.

Anne Annesi Fatma Hanım Kurtuluş Savaşı sonrasında Lüleburgaz’a bağlı Kazan (Ertuğrul) Köyü’nde muhtarlık yaptığını şimdi de o mirası kendisinin devraldığını söyleyen Serpil Atar mahalleyle ilgili konuştu.

Burada Bir Aile Gibiyiz

Hatip Mahallesi’nin bir aile gibi olduğunu vurgulayan Mahalle Muhtarı Serpil Atar: “Bu mahalle de bizler bir aile gibiyiz. İnsanlar muhtarlığımıza geliyor hem onlarla dertleşiyoruz, hem de beraber hoşça vakit geçiriyoruz. Onlar bana bütün sıkıntılarını dertlerini anlatıyor” dedi. Okuma yazma bilmeyen kadınlara okuma yazma öğrettiğini de söyleyen Atar: “Burada okuma yazma bilmeyen kadınlara okuma yazma öğrettim. Mahallemizde iki kadına üç ayda okuma yazma öğrettim. Şimdi ikisi de hem okuyor hem yazıyorlar” dedi.

Mahalleye Okul, Cami, Sağlık Ocağı İstiyoruz

Mahallelerinde okul, sağlık ocağı ve caminin olmadığını belirten Atar: “Mahallemizde 2 bin seçmen 4 bine yakın da nüfus var. Maalesef hiçbir kamu veya devlet kurumumuz yok. Ne okul var, ne sağlık ocağı var, ne de camimiz var. Buradaki öğrenciler Hıdırağa Mahallesi’ndeki okula gidiyorlar, hastalanan vatandaşlarımız da yine Hıdırağa Mahallesi’nde bulunan sağlık ocağına gidiyorlar” dedi. Mahallelerinde Caminin de olmadığını belirten Atar: “Camimiz de yok mahallemizde. Bunlarla ilgili talepte bulunduk inşallah en kısa zamanda yerine getirilir” dedi.

Yollarımız Bozuk Yapılması Gerekiyor

Bazı sokaklarda üst yapının bozuk olduğunu söyleyen Serpil Atar: “Hatip Mahallesi’nde Kaldırımbaşı, Murat ve Akasya Sokakları’nda üst yapının bozuk olduğu için vatandaşlardan çok şikayet geliyor. Bu durumu yetkili yerlere ilettik. İnşallah en kısa zamanda gelip bunu yaparlar. Mahalleli de rahat eder, şikayet olmaz” dedi.

Bazı Evlerde Kanalizasyon Yok

Mimar Sinan ve Güneş Sokaklar’da da alt yapı sorunu yaşadıklarını söyleyen Atar: “Bu sokaktaki evlerin bazılarında kanalizasyon altyapısı maalesef yok. Bu durumu da TESKİ yetkililerine ilettik ama şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Bu bölge dediğimiz gibi sürekli gelişen bir bölge birçok inşaat yapılıyor. Bu türlü sorunların olmaması gerekir. Kanalizasyon hatları olmayan evler çukur kazarak sıkıntılarını gideriyor” dedi.

İMDAT ŞAHİN