• Metruk Evler Yıkıldı
  • Metruk Evler Yıkıldı
  • Metruk Evler Yıkıldı
Çorlu Güncel

Metruk Evler Yıkıldı

  • 10 Şubat 2018
  • 1048 Kez Okundu

Çorlu’da Hıdırağa Mahallesi Yoğurtçu Sokak üzerinde yer alan ve 2017 sonunda yıkım kararı alınan iki metruk yapı, gazetemizin konuyu gündeme getirmesinin ardından Çorlu Belediyesi ekipleri tarafından nihayet yıkıldı.

Hıdırağa Mahallesi Yoğurtçu Sokak Üzerinde bulunan 31 numaralı metruk ev uyuşturucu bağımlılarının yatağı olması nedeniyle yıkıldı. Mahallelinin imza toplayıp belediyeye başvurması üzerine belediye ekipleri binaları yıkarak kullanılmaz hale getirdi. Uyuşturucu bağımlılarının metruk evde uyuşturucu aldıktan sonra kendilerine saldırmasından veya korkutmasından bıkan mahalle sakinlerinin imza toplamasıyla 22 Aralık’ta yıkım kararı verilen ve sahiplerine 29 Aralık’a kadar yıkım için süre verilen 31 numaradaki metruk binalar, Çorlu Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Hıdırağa Mahallesi Muhtarı İrfan Vardı, evle ilgili mahalle halkından çok şikâyet aldığını belirterek, evin yıkılması için belediyenin harekete geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Vardı; “Mahallemizde maalesef uyuşturucu satışı ve kullanımı önemli bir sorun. Bu tip metruk yapılar da bağımlılar tarafından kullanılıyor. Mahalleli onlardan tedirgin oluyor. Belediyenin harekete geçmesi mahalle halkını sevindirdi” dedi.