• Önerler'de Meralar Islah Ediliyor
  • Önerler'de Meralar Islah Ediliyor
  • Önerler'de Meralar Islah Ediliyor
  • Önerler'de Meralar Islah Ediliyor
  • Önerler'de Meralar Islah Ediliyor
Çorlu Güncel

Önerler'de Meralar Islah Ediliyor

  • 09 Şubat 2018
  • 1358 Kez Okundu

Çorlu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Çorlu’nun Önerler Mahallesi’deki meralarda ıslah çalışması yaptı. İlçe Müdürü Burhan Alim konuyla ilgili gazetemize bilgi verdi.

Meraları ıslah ettiklerini belirten Burhan Alim: “Burda yaklaşık olarak 400-450 dekar civarında bir alanı gübreliyoruz. Koyunculuğu teşvik etmek istiyoruz. Koyuncularımıza yeni ağıllar yapmayı da planlıyoruz. Koyuncularımıza inşallah yaz sonu gibi 1500 dekara yakın gübrelenecek meralarımız var. Meralarımızı ıslah edeceğiz. Çöplerini komple temizleyip dikenlerini alacağız. Seneye daha fazla mera oluşturacağız” dedi.

Hayvancılığı Teşvik Edeceğiz

Hayvancılığı şehir dışına çıkarmak istediklerini söyleyen Burhan Alim: “Hayvancılarımızı şehir dışına çıkarıp daha verimli bir hayvancılık yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kırmızı et açısından küçükbaş hayvancılık çok önemli. Olabildiğince çiftçimize destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah çiftçilerimize yeni müjdeler de vereceğiz” dedi.

Bizim Çalışmamız

Tamamen ıslah çalışması Tarım İlçe Müdürlüğü bütçesiyle yapıldığını söyleyen Burhan Alim: “Bu proje tamamen Tarım il ve ilçe müdürlüğü finansmanıyla gerçekleşen bir proje.  Şu anda buraya 4 ton gübre atıldı. Seneye bu gübre miktarını arttırarak devam edeceğiz.  Bunu ilk olarak Önerler’de başlattık. Diğer mahallelerimizde de mera ıslah projelerini hazırlatıyoruz. Seneye oralara da ıslah çalışmalarını başlatacağız. Şu anda burada 400 dekara 4 ton gübreyi atacağız. Seneye de 800 dekarlık bir alan var burada. Seneye buraların tamamını ıslah edeceğiz. Bundan sonra projede ilk olarak Şahbaz’ı düşünüyoruz” dedi.