• Otobüs Duraklarına Çözüm Bulunamadı
  • Otobüs Duraklarına Çözüm Bulunamadı
  • Otobüs Duraklarına Çözüm Bulunamadı
Çorlu Güncel

Otobüs Duraklarına Çözüm Bulunamadı

  • 08 Şubat 2018
  • 1305 Kez Okundu

Çorlu’da on binlerce vatandaşın kullandığı otobüs durakları park yeri olarak kullanılmaya devam ediyor. Durağa yaklaşamayan belediye otobüsleri zorlukla yolcularını indiriyor, yetkililer ise sadece izlemekle yetiniyor.

Trafik Ve Zabıta Ekipleri Müdahale Etmiyor

Çorlu’da neredeyse bütün otobüs duraklarına vatandaşlar araçlarını park etmeyi sürdürüyor. Yetkililer ise bu durumu izlemekle yetiniyor. Hiçbir polis ekibi veya belediye zabıtasının bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışma yapmıyor olması ise vatandaşları çileden çıkartıyor. Vatandaşlar; “Duraklar yolcuların otobüslere inip binmesi için yapılan yerler. Fakat sürücüler bunlara aldırış etmeden araçlarını buralara çekiyorlar. Trafik denetleme ekipleri yada zabıta ekipleri de bunlara hiçbir müdahalede bulunmuyorlar. Ekiplerin bu duruma müdahale edip bu görüntüyü bizlere yaşatmamaları lazım” diyerek tepki gösterdiler.

Yetkililer Sadece İzliyor

Otobüs duraklarına otobüslerin yaklaşamadığından şikâyetçi olan vatandaşlar: “Otobüs durakları ve cepler niçin yapıldı. Otobüslerin rahatça yaklaşıp yolcu indirip bindirmesi için yapıldı. Buralarda durak işaretleri var. Ama bazı kendini bilmez vatandaşlar buraya getirip aracını park ediyorlar. O zaman belediye otobüsü buraya gelip yanaşamıyor. Bu yıllardır aynı devam eden bir sorun, Çorlu’yu yönetenler sadece bu durumu izlemekle yetiniyor. Bunun mutlaka önüne geçilmeli” dedi.

Yaşlıları, Hamileleri Düşünün

Otobüs durağına yaklaşamayan sıkışık bir vaziyette yolcularını indirmek zorunda kalan otobüslerde yaşlıların hamilelerin de olduğunu söyleyen vatandaşlar: “Belediye otobüsleri bazen öyle yerde indirmek zorunda kalıyor ki yarım metre önünde araç park edilmiş. O oradan bebek arabası olan yolcular bebek arabasıyla geçmeye çalışıyor. Yaşlılar ne yapsın inerken çok büyük zorluklar yaşıyorlar. Binerken de durum aynı araç durağa tam yanaşamayınca trafiğin içinden otobüse binmeye çalışıyor vatandaşlar. Bütün yapılan işler vatandaşın işlerini kolaylaştırmak için yapılır. Maalesef bizde her şey hayatı zorlaştırmak için yapılıyor” dedi.

Yüksek Cezalar Kesilsin

Otobüs duraklarına araçlarını park edenler için yüksek ceza isteyen vatandaşlar: “Otobüs duraklarına park eden kendini bilmez sürücüler için yüksek cezalar kesilsin. Bir daha gelip otobüs durağına park edemesin. Çünkü o otobüs duraklarını on binlerce kişi kullanıyor. O binlerce kişinin hakkını gasp etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

İMDAT ŞAHİN