• “Mahaller Arasında Bir Ayrım Yok”
  • “Mahaller Arasında Bir Ayrım Yok”
  • “Mahaller Arasında Bir Ayrım Yok”
  • “Mahaller Arasında Bir Ayrım Yok”
Çorlu Güncel

“Mahaller Arasında Bir Ayrım Yok”

  • 08 Şubat 2018
  • 1379 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay’ın “Emlaklara dökülen asfalt ile Silahtar’a Hatipoğlu’na dökülen asfalt aynı kalitede değil” eleştirisine yanıt veren Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, bu iddianın doğru olmadığını, Çorlu’nun her yerine aynı kalitede asfalt döktüklerini açıkladı.

“Aynı plentten aynı malzemeyle farklı asfaltın çıkması mümkün değil” diyen Sarıkurt, “Ancak Esentepe’de atılan asfaltın evsafı neyse Silahtar’da atılan asfaltın evsafı da o, veya bu tarafa gittiğimizde Hürriyet’te atılan neyse Hatip’te atılan da aynı, asfaltın niteliği noktasında mahallerimiz arasında bir ayrımdan bahsetmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

“Aynı Malzemeyle Farklı Asfalt Olmaz”

Atalay’ın iddiaları için “Kerim başkana siyaseten cevap verecek arkadaşlarımız farklı. Ben inşaat mühendisi olarak cevap vereyim. Asfaltta kullanılan malzeme Karatepe mıcır, bütün Tüpraş’tan, plent aynı plent, aynı plentten aynı malzemeyle farklı asfaltın çıkması mümkün değil. Ben sevgili başkanın hangi deneye istinaden bunu söylediğini bilmiyorum.” şeklinde yanıt veren Sarıkurt, yeni yapılaşan bölgelerde nisbeten kurallara daha uygun altyapı çalışmaları yapıldığı ve altyapı faaliyetlerinin bugünün teknolojisiyle gerçekleştirildiği için orada yapılan işlerin eski mahallelerde olduğu gibi kısa zamanda bozulmadığını söyledi. Sarıkurt, “Bizim Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan vatandaşımız da bir Silahtar Mahallesi’nde oturan vatandaşımız da bir. Hepsi mümkünse en iyi hizmetleri alması lazım diye düşünüyoruz” dedi

Çorlu’nun kuzeyinde, Kemalettin, Cemaliye, Nusratiye ve Hıdırağa mahallerinde daha çok eski yapılaşmalar bulunduğunun anımsatan Ahmet Sarıkurt, “Bugüne kadar nüfus yoğunluğu güneyde daha fazla olduğu için yatırımların önemli bir kısmı oraya doğru gitmişti. Bu mahallelerimizde de şimdi yeni yapılaşmalarımız var. Eski binaların kalktığını yerlerine yeni binaların yapıldığını görüyoruz. Buna eşlik eden, üstyapıya yönelik olarak yatırımlar da yakın zamanda daha belirgin şekilde gelmeye başlıyor” dedi.

Havuzlar’ın Alt Kısımları Zaman Alacak

Belediyeciliğin sınırlı kaynaklarla, sınırsız taleplerin çözümlenmesi olarak tarif edildiğini belirten Sarıkurt, Çorlu’nun Türkiye ortalamasının iki katı hızında büyüdüğü dile getirerek en büyük problemin kaynaklarla işin örtüşmemesinden ve imar politikalarının da kanun nezdinde çok doğru olmamasından kaynaklandığını öne sürdü. Sarıkurt, Havuzlar Mahallesi’ndeki sokakların asfaltsız oluşuyla ilgili şu açıklamarda bulundu: “Sırf arazi fiyatları uygun diye şehirler bir tarafa doğru çekiştiriliyor. Biz büyüme hızını da dikkate alarak, alınan ruhsat sayılarına bakarak, kamu kaynaklarını millet adına yönettiğimiz, gönlümüze göre değil doğru şekilde kullanma için mücadele etmeye çalışarak yapmaya devam ediyoruz. Etrafta yolu düzgün olan, altyapı hizmetlerinin gelmiş olduğu yerde yapılaşmamış, yapılaşmak dururken bir tarlanın ortasına tek başına inşaat yaptığı zaman tabii ki işin doğası gereği oraya hizmet gelmesi birazcık zaman alacak. Maksatlı değil, elimizde olan sınırı kamu kaynaklarını doğru yönetip mümkün olduğu kadar daha fazla insanın ihtiyacını çözmek için kullanıyoruz.”

SEYFİ GENÇ