• Yoğurtçu Sokak Halkının Çilesi Bitmiyor
  • Yoğurtçu Sokak Halkının Çilesi Bitmiyor
  • Yoğurtçu Sokak Halkının Çilesi Bitmiyor
  • Yoğurtçu Sokak Halkının Çilesi Bitmiyor
  • Yoğurtçu Sokak Halkının Çilesi Bitmiyor
Çorlu Güncel

Yoğurtçu Sokak Halkının Çilesi Bitmiyor

  • 20 Ocak 2018
  • 1753 Kez Okundu

Ekim ayının son günlerinde TESKİ tarafından altyapı çalışması başlatılan Hıdırağa Mahallesi Yoğurtçu Sokak halkının çilesi bitmiyor. TESKİ’nin altyapı çalışmalarını tamamlandığı sokak ilk yağmurda çamur deryasında döndü.

“Hıdırağa Olduğu İçin İlgilenmiyorlar”

Mahalle halkı belediyelerin ve TESKİ’nin yavaş çalışmasından şikâyetçi. Gazetemize sokağın durum hakkında bilgi veren sokak esnafları sokaktaki çalışmayı TESKİ’nin yaptığını belirterek Çorlu Belediyesi’nin de buranın üzerinde durması gerektiğini dile getirdi. Vatandaşlar; “ Bu sokaktaki çalışma Emlak Konutları’nda veya Salı Pazarı taraflarında olsa çoktan bitmişti. Hıdırağa olduğu için ilgilenmiyorlar. Çünkü orada zengin güçler var. Korku var. Oradakilerin şikâyetleri ta yukardaki makamlara kadar gidebilir. Buradaki halk öyle değil. En fazla bir mesaj atıp derdini anlatmaya çalışıyor. Bir şey söylemeye de korkuyor, başına iş gelmesin diye” şeklinde konuştular.

“Köy Yolları Buradan Daha İyidir”

Mahalle sakinleri Yoğurtçu Sokağın çalışmalar öncesinde cadde gibi işleyen, sürekli araçların geçtiği bir yol olduğunu anımsatarak; “Çerkezköy’den, Borsa Meydanı’ndan İstanbul’dan gelen yol buradan Otogar’a gidiyor. Kazılmadan önce iki dakika boş durmayan bir yoldu. Burada park edilecek yer yoktu” dediler. TESKİ ekiplerinin Yoğurtçu Sokağı tam olarak bitirmeden yan sokağa başlamasına tepkili olan vatandaşlar, “Burasını tam bitirmeden yan sokağa geçmişler. E mübarek, burayı önce bir bitir, teslim et sonra oraya geçersin” diye sitemde bulundular. Vatandaşlar, bir aydan fazladır iş yapamadıklarını ifade ederek, “Boşu boşuna gelip dükkânda oturuyoruz.  Araç yanaşamıyor. Müşteriler çamurdan dolayı gelmiyor.  Biz de çok mağdur durumda kaldık. Belediyeye dün resim çekip yolladık, bir hafta 10 gündür her gün resim çekip yolluyoruz. Belediye başkanına gönderdik, TESKİ’ye yolladık” dediler. Mahalle sakinleri; “Burası köy değil ama şu anda köy yolları buradan daha iyidir. Üstelik Çorlu’nun merkezi burası. Çorlu buradan yavaş yavaş büyüdü, gelişti” dediler.

“Karanlıkta Yürümek İmkânsız”

Avrupa Yakası’na konuşan lise öğrencisi genç kız yürümekte çok sıkıntı çektiklerini belirterek;  “Baksanıza yolların haline. Nasıl geçelim? Sabahları geçemiyoruz buradan. Geçen gün kursa giderken burada düştüm. Üstüm çamur oldu. Eve dönüp üstümü değiştirmem gerekti, bu yüzden kursa geç kaldım” dedi. Çamur nedeniyle karanlıkta yürümenin zor olduğunu dile getiren genç kız, “Sokağın ışıkları bir yanıyor, bir sönüyor. Geçen ay su kesintisi oldu, her taraf su içindeydi. Kafalarına estiği gibi yapıyorlar. Yukarı tarafı da yaptılar, orayı da aynı böyle bıraktılar asfalt yapmadan. Bakalım ne zaman bitecek” şeklinde konuştu.  Görüşlerini aldığımız işçi bir kadın ise yolların durumu nedeniyle işe gidip gelirken sıkıntı yaşadığını belirterek işe her zaman çok geç kaldığını söyledi. İşçi kadın; “ Bu yolu kullanıyorum gerçi nereyi kullansam ayrı durumda” dedi.

“En Azından Mıcır Dökülsün”

Yoğurtçu Sokaktaki bir esnaf ise sokaktaki TESKİ tarafından yapılan kazı çalışmasının işlerini çok büyük oranda etkilediğini dile getirerek; “Buraya 15 gün araba giremedi. Teslimat yapamadım. Gelen giden de olmuyor.  Araba yine giremiyor, iş yaparken, mal getirip götürürken hala çok sıkıntı çekiyoruz. Sokaktan geçen vatandaşlar da kenardan yürüyerek gidip gelmeye çalışıyor. Bizler dükkânlarımıza ev sahipleri evlerine giremiyor Belediyenin çamuru önlemek için bir an önce buraya mıcır dökmesini istiyoruz” dedi. Vatandaşlar sokakta çalışma yapan ekiplerin yavaşlığından şikâyet ederek “Kiralık makinelerle ağır ağır çalışıyorlar. Bir duruyor üç gün bekliyor, üç gün sonra devam ediyor. Onun için çok gecikme oldu” dedi.

SEYFİ GENÇ