• Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
Çorlu Güncel

Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

  • 20 Ocak 2018
  • 1288 Kez Okundu

Çorlu Devlet Hastanesi Münür Alkan Ek Binasında gerçekleştirilen yangın tatbikatı, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Hastaneye itfaiye ve ambulans geldi

Çorlu Devlet Hastanesi’nin ek binası olan Münür Alkan Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği hastanenin fizik tedavi bölümündeki klimada yangın çıkması sonu hastanede yangın alarmı verildi. Fizik tedavi ünitesinin tamamını saran yoğun duman sonrası hastalar sedye ve tekerlekli sandalyeler ile tahliye edilirken, ihbar üzerine hastaneye itfaiye ve ambulans ekipleri geldi. Senaryo gereği çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, dumandan etkilenen hasta ve personele 112 ekipleri de ilk müdahaleyi yaptı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta personel ve hastaların heyecanı dikkatlerden kaçmadı.

Tatbikat gereği hasta yakınları çalışanlara saldırdı

Olası yangın sırasından oluşabilecek tüm ihtimallerin göz önüne alındığı tatbikatta çıkan yangında yaralanan ve dumandan etkilenen hasta ve personelin yakınları, olay yerine gelerek yakınları hakkında bilgi almak istedi. Ekiplere zorluk çıkartılmamasını isteyen güvenlik elemanlarına, hasta yakınları senaryo gereği saldırdı. Daha sonra kontrol altına alınan hasta yakınlarına personel tarafından yakınlarının sağlık durumları hakkında bilgiler verildi.

Tatbikat başarı ile tamamlandı

Gerçekleştirilen yangın tatbikatı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Lütfi Çağatay Onar tatbikatın istenilen düzeyde başarı ile geçtiğini belirtirken; “Çorlu Devlet Hastanesi olarak Münür Alkan binamızı devir almış bulunuyoruz. 15 Temmuz hain girişiminden sonra binayı devraldık. İşletmesi tamamen Çorlu Devlet Hastanesi’nin eline geçti. Mevcut yapı tarihi olması hasebiyle önem arz ediyor. İkinci dereceden SİT alanı. Hem bulunduğumuz alan hem de binanın yapısı SİT alanı. Dolayısıyla bir afet durumunda, yangın anında ne yapacağımızı bilmemiz hepimiz açısından çok önemli” dedi.

Günlük poliklinik sayısı 6 bin

Başhekim Onar Çorlu Devlet Hastanesinin günlük poliklinik sayısının 6 bini geçtiğini de sözlerine eklerken; “Bu hastalarımızın önemli bir kısmını da Münür Alkan binamızda tedavi görüyor. Bu hastalarımızın sağlığı ve sıhhat içerisinde evlerine dönmeleri çok önemli. Bunun sonucu olarak Çorlu halkına daha iyi ve en iyi sağlık hizmeti sunma gayreti içerisinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza, hasta ve hasta yakınlarına göstermiş oldukları ilgi ve hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.