• “Önlem Alınsın, Korkarak Yaşıyoruz”
Çorlu Güncel

“Önlem Alınsın, Korkarak Yaşıyoruz”

  • 20 Ocak 2018
  • 1248 Kez Okundu

3 Aralık 2017 tarihinde Çorlu Karakol Caddesinde meydana gelen kazada bir araç hızını alamayarak dükkana girmiş, kaza sonucunda bir kişi yaralanmış, kazanın meydana geldiği tantunici kullanılmaz hale gelmişti. 40 gün sonra kazanın meydana geldiği tantunici tekrar açıldı.

“Kazayı Yapan Dışarı da”

Huri Ser o gün günlerden Pazar olduğu için dükkanının açık olmadığını ve kendisi şehir dışında olduğunuz söyledi. Ser olayı duyduğunda Çorlu’ya döndüğünü ve dükkânını görünce şoka girdiğini söyledi. Daha sonra karakolda ifade veren Ser, kazayı yapan kişiden şikâyetçi olmuş, fakat kazayı yapan şahsın bir hafta sonra dışarı çıktığını öğrendiğini belirtti. Kazayı yapanın dışarıda olduğunu söyleyen Huri Ser; “Kazanın üzerinden tam 40 gün geçti. Ben kaza olduğu gün şehir dışındaydın telefonla haberim oldu. Apar topar geldim. Karakola gittim. Karakolda beş saat ifade verdim, şikâyetçi oldum fakat kazayı yapan şahıs şimdi dışarıda. Kaza da bilindiği gibi bir kadın yaralandı. O kadın şimdi Edirne de hastanede tedavi görüyor. Nasıl bir şey anlamadım. Kazayı yapan şimdi dışarıda dolaşıyor” dedi.

“Tüm Masrafları Kendim Yaptım”

Tantuni dükkânının açılması için tüm masrafları kendinin yaptığını söyleyen Ser; “Bakın bir kaza oldu ve bir kişi benim dükkânıma aracıyla girdi. Ben kırk gün iş yapamadım. Onu geçtim buranın tekrar eski haline getirilmesi için tüm masrafları ben kendi cebimden harcadım. Ben 40 gün burayı işletemedim üstüne üstelik cebimden masraf harcayarak tekrar eski haline getirdim. Kazadan sonra kimse kapımı çalmadı. Ben bu dükkândan kazancım ile İstanbul Üniversitesi’nde bir çocuğum okuyor. Onun masraflarını karşılıyorum. Buradan kazandığımla evimi geçindiriyorum. Yani anlayacağınız çok sıkıntı çektim” dedi.

“Korkarak Yaşamaya Başladım”

Huri Ser: “Bakın bir ay önce Çorlu Belediyesi’ne bir dilekçe verdim. Bu Mandıracı Caddesi’nden buraya doğru gelen araçlar için bir kasis yapılmasını istedim. Çünkü oradan gelen araçlar çok hızlı geliyor. Defalarca burada kazalar oldu. En son işte bizim dükkânımıza girdiler. Şimdi korkuyorum. Acaba tekrar bir kaza daha olur mu diye. Belediye bir aydır dilekçeme karşılık vermedi. Mandıracı Caddesi’nden Karakol Caddesi’ne doğru gelen araçların yavaşlaması gerekir bunun içinde kasis yapılması lazım. Çorlu Belediyesi’nin bir an önce bunu yaptırmasını istiyorum” dedi.

İMDAT ŞAHİN