• Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Için Ilk Aday Turna
Çorlu Güncel

Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Için Ilk Aday Turna

  • 18 Ocak 2018
  • 2019 Kez Okundu

Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kurulu yaklaşırken başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. Başkanlık için aday olduğunu açıklayan ilk isim Turnalar Otomotiv’in sahibi Murat Turna oldu. Turna, esnaflardan gelen talep üzerine sorunların çözümü için aday olduğunu söyledi.

Ekonominin Temel Taşları Esnaf Ve Sanatkarlar

Düzenlediği basın toplantısıyla Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın gelecek ay yapılması planlanan olağan genel kurulunda başkanlık için adaylığını açıklayan Murat Turna, esnaf ve sanatkârların ekonominin temel taşları olduğunu söyledi. Turna açıklamasında “ Esnaf ve Sanatkârların varlığını koruması anlamında, tüm sivil toplum kuruluşlarının ve siyasetin aktif şekilde esnafımıza marjinal faydayı sağlamak üzere organize edecek ve esnafımızın yararına kullanacağız” dedi. Bir soru üzerine esnaflardan gelen yoğun talep üzerine başkanlığa aday olduğunu ifade eden Turna, “Zorlu ekonomik şartlarda, hayatının büyük bir bölümünü iş yerlerinde geçiren esnaflarımızın sorunlarını çözmek ve üyelerimizin, elbirliği ile kalkınmalarını sağlamak amacı ile Esnaf arkadaşlardan gelen yoğun talep üzerine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum.” şeklinde konuştu.

Esnafın Sorunlarını Birebir Yaşayan Bir Aday

Turna,  başkan seçildiğinde kutuplaştırıcı değil, bütünleştirici bir yönetim anlayışı ile üyelere birebir ulaşarak esnafın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşıp sıkıntılarını gidereceklerini söyledi. Uzun yıllardır esnaflık yaptığı için esnafın sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Turna, “Geniş bir işkolu yelpazesi olan Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyelerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını birebir kendim de yaşadığım için her birinin çözümünde gerekli gayreti göstereceğiz.Gelişen teknolojiden faydalanıp esnafımızın sorunlarından ve sıkıntılarından anında haberdar olmak adına internet ortamında ve diğer iletişim yöntemleri ile ulaşılabilir bir yönetim anlayışı ile yönetecek ve esnafımızın sıkıntılarını çözeceğiz” dedi.

Esnafkart hazırlatıp esnafın malzeme ve hizmet alımları, günlük yaşantısındaki tüm alışverişlerinde indirim alabileceği bir sistem geliştireceklerinin kaydeden Turna, “Birebir kendi emeği ve kısıtlı sermaye gücü ile helal ekmeğin peşinde olan esnaflarımızın maliyetlerini minimuma indirme adına, finans kurumlarına ulaşıp gerek kendi maliyetlerimizin düşürülmesinde gerekse POS komisyonlarının en uygun oranlarda esnafımıza temin edilmesi için çözümleri, pazarlıkları ve sözleşmeleri gerçekleştireceğiz” vaadinde bulundu.

Yetişmiş Eleman Bulma Sorunu Çözülecek

Esnafın karmaşık bürokrasi içerisinde boğulmasını engellemek için Bürokrasi ve İş Takip Birimi kuracakları vaadini veren Turna, “Esnafımızın, belediye ruhsat işlemlerinin takibi, çalışma izinleri ve TSE ISO gibi resmi evraklarının hazırlanması ve takibi amaçlı uzman personel istihdam edip esnafımızın işlerini takip ettireceğiz” dedi. Esnafın yetişmiş eleman sorununu çözmek için de Personel Bulma ve Yetiştirme Programlarıbaşlatacaklarını belirterek “ Bölgemizdeki, çıraklık eğitim okulu, sanat lisesi ve halk eğitim merkezi ile ortak projeler geliştirerek gençlerimize gerekli eğitim ve imkanlar sağlanacak, iş kollarının tarih olmalarının önüne geçilmeye çalışılacak ve kaybolmaya yüz tutmuş bazı meslek dalları da bu vesile ile korunacaktır.” şeklinde konuştu.

Esnafı Blinçlendirecek Projeler

Esnafların sıklıkla karşılaştıkları yüklü tazminat ödemeleri ile cezai yaptırımların önüne geçmek için personel çalıştıran esnafın devlete ve personele karşı yükümlülükleri konusunda esnafları periyodik aralıklarla bilgilendirileceklerini belirten Murat Turna, başkan seçildiği takdirde vergi konularında da esnafı bilgilendirecek toplantılar organize edeceklerini söyledi. Turna, Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı seçildiği takdirde esnaf ve sanatkârların iş yaşamlarını kolaylaştıracak şu projeleri hayata geçirme vaadinde bulundu: “Esnafımızın kanunlar karşısında sorun yaşamasını önlemek ve fayda sağlamak adına oda bünyesinde anlaşmalı bir hukuk birimi kuracağız ve ücretsiz hizmet verecek olan bu uzman birim ile üyelerimizin her türlü sorununda yanında olacağız. Zorlu ekonomik şartlarda kaliteli hizmet ve temiz ahlak ilkeleri ile çalışan esnafımızın haksız rekabet sebebi ile ezilmesini engellemek adına denetimlerde bulunarak esnafımızın eksiklikleri tamamlamasına yardımcı olacağız. Gelişen teknolojiden faydalanıp esnafımızın sorunlarından ve sıkıntılarından anında haberdar olmak adına internet ortamında ve diğer iletişim yöntemleri ile ulaşılabilir bir yönetim anlayışı ile yönetecek ve esnafımızın sıkıntılarını çözeceğiz” dedi.

SEYFİ GENÇ