• “Kudüs İçin Tüm Müslümanlar Birleşmeli”
Çorlu Güncel

“Kudüs İçin Tüm Müslümanlar Birleşmeli”

  • 18 Ocak 2018
  • 1134 Kez Okundu

Çorlu STK’lar Platformu Kudüs için bir kez daha bir araya geldi. Daha önce ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkent ilan etmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen STK Platformu Kudüs için tekrar bir araya geldi.

Çorlu STK Platformu önce Çorlu Öğretmen Evinde basına bir kahvaltı vererek, gün içinde gerçekleştirecekleri etkinliklerin duyurusunu Murat Vakitçi yaptı. Vakitçi; “Bugün Kudüs için bir dizi etkinlik düzenledik. Akşama kadar yoğun bir program bizi bekliyor. Şimdi siz değerli basın mensuplarıyla buluştuk. Daha sonra üç okulda öğrencilerle buluşacağız. Katılımcılarımız öğrencilere Kudüs’ün önemini anlatacak. Daha sonra Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ziyaret edilecek.  Akşamda herkesin katılacağı büyük bir Özgür Kudüs konferansı düzenleyeceğiz” dedi.

“Bütün Çabamız Kudüs İçin”

Çorlu STK Platformu Başkanı aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi Başkanı olan Kurtuluş Ay, akşam konferansta konuşacak misafirlerini tanıttı. Ay; “Kudüs tüm Müslüman’lar için çok önemli bir konumdadır. Kudüs’ü başkent ilan etmek kabul edilemez. Türkiye’ye olarak da gereken cevabı verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde Çorlulu vatandaşlarımızı Kudüs’e göndermek istiyoruz diyen Kurtuluş Ay konuşmacıları basına tanıttı: “Bugün bir dizi etkinlik hazırladık. Akşam büyük bir konferansımız olacak. Konferansa konuşmacı olarak Filistinli Akademisyen Yrd. Doç.Dr. Müncid Ebubekir, Burakder Başkanı Adem Yenihayat katılacak” dedi.

Burakder Başkanı Adem Yenihayat bir konuşma yaptı. Kudüs’te provokasyonların döndüğünü söyleyen Yenihayat: “Kudüs’te provokasyonların olduğu çok açıktır. Önce Kudüs’ü Arap şehri dediler. Kudüs Müslümanlarındır sadece Arapların değil. Müslümanlar olarak Kudüs’e sahip çıkacağız. Kudüs’e yapılan bu saldırıları kabul etmiyoruz” dedi.

“Kudüs Hepimiz İçin Önemlidir”

Filistinli Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Müncid Ebubekir tercümanı aracılığıyla şunları söyledi: “Kudüs, sadece Arapların değil tüm Müslümanlarındır. Bunun için tüm Müslümanlar buraya hassasiyet göstermelidir. Bütün Peygamberler Kudüs’ü önemsemiştir. Bu peygamberlerden sadece üçü Araplara mensuptu diğerleri farklı ırklardan kavimlerdendi. Bugün Müslümanlar birlik olmalı bütünlük içinde olmalı ve bu yapılan saldırıları beltaraf etmelidir” dedi.

İMDAT ŞAHİN