• Tarihi Binalar Restore Ediliyor
Çorlu Güncel

Tarihi Binalar Restore Ediliyor

  • 17 Ocak 2018
  • 1059 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi eski binaları restore ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar Şehircilik Dairesi Kültür Varlıklar Şube Müdürlüğü tarafından Cemaliye Mahallesi Hastane Aralığı Sokakta bulunan eski binalar restore ediliyor. Yapımı 2018’in Mayıs ayında bitecek restore çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu’nun eski yerleşim yerlerinden olan Cemaliye Mahallesindeki eski yapılarda yenileme çalışmalarına 2017’nin Nisan ayında başladı. Restorasyon çalışmalarını ihale yoluyla özel bir firmaya veren Büyükşehir Belediyesi restore çalışmaları için 1 milyar 45 bin lira bütçe ayırdı.

Mahallemize Değer Katacak

Cemaliye Mahalle sakinleri restorasyon için şunları söyledi: “ Bu eski binalarda yapılan çalışmalar mahallemize değer kazandıracaktır. Tarihimize sahip çıkıldığı için başta büyükşehir belediyesi olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Bu evler eski Rum Evleri olarak biliniyor ve tarihleri çok eskidir. 100 yıllık binalar olduğunu söyleyebiliriz. Bu binaların restorasyonu önemliydi ve şimdi çalışmalar başladı. Çok kısa süre içinde biteceği söyleniyor” dedi.