• Her Gün 800 Kişiye Aş Sağlıyor
  • Her Gün 800 Kişiye Aş Sağlıyor
  • Her Gün 800 Kişiye Aş Sağlıyor
  • Her Gün 800 Kişiye Aş Sağlıyor
Çorlu Güncel

Her Gün 800 Kişiye Aş Sağlıyor

  • 12 Ocak 2018
  • 2301 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Aşevi’nden her gün 750 ile 800 kişi yemek yiyor. Belediye yetkilileri istismarların ve haksızlıkların önüne geçmek için aşevinden yardım isteyen vatandaşları dikkatle araştırıp yardıma başlıyor. Çorlu’nun her mahallesine yardım yapılıyor. Yardım isteği gelmeyen tek mahalle Seymen Mahallesi.

Başvurular Titizlikle İnceleniyor

Avrupa Yakası’na bilgi veren Çorlu Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, nüfusu 50 bini aşan her şehirde belediye tarafından aşevi yapılmasının yasal gereklilik olduğunu belirterek Çorlu’da da bu kapsamda aşevi yapıldığını söyledi. Avcı Çorlu Belediyesi Aşevi’nin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından denetlendiğini söyledi. Avcı, “Aş evinde yemek yardımı isteyen kişiler belediyemize başvuruyor. Bu başvuruların bir komisyon inceliyor, istismarları önlemek için başvuranların evlerine gidilip inceleme yapılıyor, durumuyla ilgili araştırma yapıldıktan sonra yemek hizmetini vermeye başlıyoruz. Personelimizin evlerde yaptığı gözlemleri, gelen talip ve şikâyetler doğrultusunda da bu kararı gözden geçiriyoruz” dedi.

Yılın 365 Günü Dağıtım Yapılıyor

Kemalettin Avcı: “Aşevinden sürekli ve belli süreli olarak faydalanıldığını belirterek, “Örneğin kocası askerde veya hapishanede olan kadınlar gibi bazıları belli süreli destek alıyor. Engelliler, işsizler, yaşlılar, evde yalnız yaşayan yaşlı erkekler genellikle yemek dağıtımı yaptığımız nüfus kitlesini oluşturuyor. Yemek dağıtımının yanı sıra evlerinde yemek yapabilecek fakat durumu olmayan kişilere de gıda paketleri bırakıyoruz. Bu dağıtım yılın 365 günü, bayram-tatil dinlemeden devam ediyor. Kimseyi hiçbir gün yemeksiz bırakmıyoruz” dedi.

Seymen Mahallesi Hariç Her Yere Dağıtılıyor

Çorlu’nun tüm mahalleri ve köyden dönen mahallerine dağıtım yapıldığını açıklayan Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Avcı, “Sadece Seymen’den hiç talep gelmediği için oraya dağıtım yapılmıyor. 800 kişi kayıtlı fakat hastanede yatanlar, evde olmayanlar, yakınlarına gidenler gibi günlük değişimler nedeniyle 750-800 kişiye yemek dağıtımı yapıyoruz. 3 araç ve 15 personelle hizmet veriyoruz. “dedi,  Avcı aşevinden yardım taleplerinin de dönem dönem arttığını özellikle kışa girerken ve Ramazan Bayramı öncesi taleplerde yoğunluk yaşandığını aktardı. Avcı, “Bu talepleri de komisyonumuz ve görevli arkadaşlarımız dikkatle inceleyip ondan sonra talebi işleme alıyor” dedi.

Vatandaşlardan Bağış Kabul Ediliyor

Aşevi Birim Sorumlusu Gıda Mühendisi Arzu Gökay ise aşevinde dağıtılan yemeklerin belediyenin ihaleyle aldığı malzemelerden yapıldığını belirterek vatandaşların da aşevine gıda bağışında bulunabildiğini söyledi. Gökay, “Bağışlanacak etlerin denetimli mezbahalarda kesilmesi gerekiyor. Canlı hayvan bağışlarını ise belediyenin mezbahasına yönlendiriyoruz, oradan kesilip bize soğutmalı araçla teslim ediliyor. Kuru gıda bağışlarının da orijinal ambalajında yapılmış olması gerekiyor. Sebze, meyve için ambalaj şartı yok” Dedi.

SEYFİ GENÇ