• Vega'dan Çorlu'ya 2 Müjde
  • Vega'dan Çorlu'ya 2 Müjde
Çorlu Güncel

Vega'dan Çorlu'ya 2 Müjde

  • 12 Ocak 2018
  • 1230 Kez Okundu

Çorlu Özel Vega Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Tuygun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Çorlu’da faaliyet gösteren medya mensuplarıyla bir araya geldi. Tuygun toplantıda Vega’ya yabancı sermaye yatırımı ile 2 profesör doktor müjdelerini verdi.

Ülkede Kalite Olması İçin Özgün Basın Gerekli

Tuygun Çorlu’daki gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gün’ünü kutlayarak, “Siz basın mensuplarıyla birlikte olduğum zamanlarda kendimi büyük bir ailenin parçası olarak hissediyorum. Aramızda olan, olmayan bütün arkadaşların Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” Dedi.

Tuygun, basının bir toplumun gelişmesi için önemine vurgu yaparak, “Basın çok önemli, gazeteciler çok önemli. Benim özgürlük anlayışım eğer bir ülkede her anlamda kalite olmasını istiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle basının baskı altında olmaması sınırsız özgür olması gerekiyor. Basın olmazsa medeniyet olmuyor, kültür olmuyor, gelişmişlik olmuyor. O yüzden iyi ki varsınız” dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine Vega Hastanesi’nin iki yıllık faaliyeti hakkında da bilgi veren Çorlu Özel Vega Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Tuygun, iki yılda hedeflerinin yüzde 90’ın gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururu yaşadığını ifade etti. Tuygun konuşmasında; “Ben yola çıktığımda burada Çorlu’ya hizmet için varım demiştim.   Buraya ayak bastık artık buralı olduk, buradan kolay kolay kopacağımızı da sanmıyorum.  2 yıl içerisinde Çorlu’yu çok sevdim. Artık iki yılın sonunda kendimi artık Çorlulu hissediyorum. Yerleşmeyi bile planlıyorum, buraya çok alıştım, çok sevdim” dedi.

“Devlet Özel Sektörle El Ele İlerlemeli”

İnşaat kimya, enerji, eğitim gibi pek çok alanda yatırım yaptığını belirten Tuygun, bu yatırımlar içerisinde en prestijli yatırımın hastane yatırımı olduğunu açıkladı. Tuygun konuşmasında; “Benim yatırım yaptığım çok alan var ama bu alanlar içinde en prestijli yatırım Çorlu’ya yaptığım hastane yatırımı oldu. 2 yıl içerisinde büyük bir aşkla bağlandım bu işe. Hastanemiz de Çorlu halkının hastanesi, sizin hastaneniz” dedi. Türkiye’nin büyüyen nüfusu nedeniyle devletin özellikle eğitim ve sağlık alanlarında özel sektörün önünü açması gerektiğini belirten Tuygun, “Genç nüfusu fazla olan bir ülkeyiz. Her geçen gün nüfusu sürekli artan bir ülkeyiz. Dolayısıyla her alanda ihtiyacın devlet tarafından belli bir standartta karşılanması mümkün olmuyor. Devletimizin eğitimde de sağılıkta da özel sektörle el ele kol kola ilerlemesini doğru buluyoruz. Eğitimde de sağlıkta da özel girişimin yeri olmalı. Benim gördüğüm en başarılı en doğru işler yapan Çorlu Devlet Hastanesi kesinlikle halkımıza A kalite hizmet veriyor. Biz de burada özel olarak buradaki boşluğu tüm değerli rakiplerimizle beraber doldurmaya çalışıyoruz “ dedi.

Çorlu’ya Yabancı Yatırımı

Bir Alman grubuyla ortaklık için görüşmeler yaptığını ve Vega’ya yabancı yatırımın gelmesini sağladığını belirten Tuygun; “2 yıl önce buraya yatırım yaptım, şimdi de yurtdışından Çorlu’ya yatırım kazandırmak üzereyiz. Sağlık hizmetleri veren bir Alman grup ile işbirliği halindeyiz. Vega olarak çok güçlü ilerliyoruz, hızlı ilerliyoruz. Daha büyük, daha kapsamlı hastane kurmak hedeflerimiz arasında. Kadromuzu geliştiriyoruz, takviye ediyoruz. Yakında iki profesörümüz de hastanemizde çalışmaya başlayacak.” Dedi. Tuygun Vega Hastanesi’nin İstanbul’daki bildiğiniz tüm büyük hastane markalarının yapabildiği tüm ameliyatları kesinlikle aynı standartta ve aynı kalitede yapabildiğini belirterek “Hastanemiz Çoru için gerçekten bir değerdir. Amacımız kaliteli hizmeti bütün halkın kullanımına sunmak” Dedi.

SEYFİ GENÇ