• İbrahim Uyan Gazetecileri Unutmadı
  • İbrahim Uyan Gazetecileri Unutmadı
Çorlu Güncel

İbrahim Uyan Gazetecileri Unutmadı

  • 12 Ocak 2018
  • 1133 Kez Okundu

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Tekirdağ genelindeki çalışan gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Haberlerin Yüzde 99’u Olumlu

Uyan, basının çalışmalarına değer verdiğini ve basının çalışması için her türlü kolaylıkları sağladıklarını açıkladı. Uyan konuşmasında Marmara Ereğlisi’nin Tekirdağ’ın en küçük ilçesi olmasına rağmen 2017 yılı içerisinde 1442 haberi çıktığını belirterek bu haberlerin yüzde 99’unun olumlu olduğunu söyledi. Uyan, “Haberlerin sadece yüzde birinde tenkit edilmişiz. Geri kalan haberler hep olumlu. Bu başarıda siz değerli medya mensuplarının da payı büyük. Sizler de vatandaşların memnuniyetlerini medyaya yansıtarak bizlere ulaştırıyorsunuz. Bunlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Gazetecilik Kutsal Bir Meslek

Gazetecilerin kamunun haber alma hakkını sağladığını ve bu nedenle bir kamu hizmeti olduğunu söyleyen Uyan, “Sizler yapmış olduğunuz hizmetlerle bütün meslek dalları arasındaki en iyi meslek dallarından birini icra ediyorsunuz. Yani yapmış olduğunuz bu habercilik mesleğinin, yazılı ve görsel medyada çalışmanın ibadet kadar kutsal olduğunu düşünüyorum.” Dedi. Yazılı ve görsel basının arşivlenmesi nedeniyle tarihi kayıtların tutulmasına da katkı sağladığını belirten Uyan, “Bugünlerde tabii ki sosyal medyada da haberlerimiz çıkıyor. Onları da izliyoruz, beğeniyoruz, paylaşıyoruz. Ama yazılı ve görsel medyanın farkı daha fazla. Ben geçen hafta 1999 yılındaki bir gazete haberini araştırırken arşivleri karıştırdım. Bu sırada birçok gazete haberini arşivlerde gördüm. 20 sene önce yapmış olduğunuz gazete haberini 20 yıl sonra arşivden çıkarıp görebiliyoruz” Dedi.

“Aydın Fikirlerinizden Yararlanmak İstiyorum”

Gazetecilerin tüm eleştirilerine açık olduğunu belirten Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, bu eleştirileri dikkate alarak güzel projeleri bölgeye kazandırmak istediğini söyledi. Uyan konuşmasında “Siz gazeteciler gerek Tekirdağ içinde gerekse yurt içinde diğer illerde geziyorsunuz, gördüklerinizi yazıyorsunuz. Ben de bu kadar basın mensubuyla bir araya gelmişken sizlerin aydın fikirlerinden faydalanmak istiyorum. Sizlerden alacağım bilgiler bizleri daha da farklı aydınlatacak. Yeni projelere kapı açacak, bu nedenle sizlerin düşüncesi bizler için çok önemli” Dedi.

SEYFİ GENÇ – İMDAT ŞAHİN