• “Koltuklar Kimsenin Tapulu Malı Değil”
Çorlu Güncel

“Koltuklar Kimsenin Tapulu Malı Değil”

  • 11 Ocak 2018
  • 1051 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medyada kendisiyle ilgili iddialara yanıt verdi. Yüksel, “11 milyon üyesi bulunan partimizin idarecileri birilerinin yazıp çizmesiyle değil sisteme göre hareket eder” Dedi. Yüksel iddialar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Önümüzü İlikler Kenara Çekiliriz

Sosyal Medyada bir kişinin kendisi ile ilgili yazdığı yazılara AK Parti Çorlu İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen tanıtım toplantısında cevap veren İl Başkanı Cüneyt Yüksel; “Şahsı tanımıyorum. Bu konu ile ilgili uzun bir çalışma yaptı arkadaşlarımız. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi bu söylemlerin çıkmasını manidar olarak nitelendirirken; “Enerjimizi almak için, hedeflerimizden saptırmak için teşkilat içerisinde ayrımcılığa sebep olacak söylemlerin çıkması çok manidar. İnanın yazdıklarını okumuyorum. Yani bir onu demiş, bunu demiş. Bizim bildiğimiz doğrularımız var. Genel Merkezimiz bize nasıl talimat verirse ona göre hareket ederiz. Bu koltuklar kimsenin tapulu malı değildir. Bu kadar basit. Bu partinin bir merkezi idare sistemi var. Bu partinin bir lideri var. Eğer ki il başkanı Cüneyt Yüksel`e teşekkür ediyoruz derlerse biz önümüzü ilikler kenara çekiliriz. Bu teşkilatlar içerisinde hepimiz için geçerli bir durumdur. Birilerinin yazıp çizmesiyle 11 milyon üyesi bulunan idarecilerimiz sisteme göre hareket eder. Bu tür şeylere takılmayacağız” dedi.

Bu Arkadaşlar Biliyorlarsa Helal Olsun

AK Parti İl Yönetiminde son zamanlarda gerçekleşen istifalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yüksel “İstifa tek taraflı bir durum. Kendisine göre istifa etme gerekçesi gördüyse bir kardeşimiz biz onunla neden ve niçinlerini konuşuruz. Çok da yapacak bir şeyimiz yok. Kongre süreçlerinde bunları sıklıkla yaşadık. Bir önce ki yönetimlerde de oldu. İlk defa bu kadar yoğunlaştı. Açık ve net söyleyebilirim. 11 İlçe teşkilatı, kadın ve gençlik kollarımızla yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Birilerinin yaptığı hamleleri anlamak lazım. Bu tür manipülasyonlara itibar etmemek lazım. Cüneyt Yüksel Yunanistan`a kaçtı deniyor. Allah aşkına bu devlet hukuk devleti. Cumhuriyet Savcılarının, emniyet müdürlerinin, MİT`in bilmediklerini mi biliyor bu arkadaşlar. Türkiye Cumhuriyet bir hukuk devletidir. Recep Tayyip Erdoğan gibi büyük bir lidere sahiptir. Onların bilmediklerini bu arkadaşlar biliyorlarsa helal olsun demek lazım” ifadelerine yer verdi.

Kongre Çözümü

FETÖ sanığını müdafaa ettiği yönünde çıkan haberler sonrası İl yönetim kurulu üyesi olan Sevilay Bozdoğan hakkında da toplantılar yaptıklarını dile getiren Yüksel; “Söylediğimiz açık ve net. Bir hata var mı? Bunu kabul ediyoruz. Ama kongreye bir ay kala 13 yıl bu partiye emek vermiş birisini atmaktansa kongrede bu arkadaşı almayız olur biter dedik. Birileri yazdı diye, birileri çizdi diye yaptıklarını, emeklerini bir kalemde çizip atamazsınız. Bu teşkilatçılık bu kadar basit bir şey değil. Hangi bir teşkilat mensubumuz kendi partisine zarar vermek için sosyal medyada yazılar yazar. Birlik ve beraberliğimize asla zarar vermeyeceğiz. Hiç olmadığı kadar milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz” dedi.

İl Kongresi Şubat Ayında Planlanıyor

Yüksel ayrıca il kongresinin tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksel; “Bu hafta sonuna kadar tamamlamış olacağız. İl yönetim kurulunda görev almak isteyenler il sekreterliğimize müracaat ederek 1 adet vesikalık ve kimlik fotokopisi ile müracaat edecekler. Allah izin verirse Tekirdağ İl Kongremize Cumhurbaşkanımızı davet ettik. Kendisinin gelmesini istiyoruz. 46 tane büyükşehir belediyesi olmayan ilin kongre tarihleri planlandı. Şubat ayı içerisinde olması içi uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın programına göre şekillenecek” şeklinde konuştu.

Bizim Konuşmadığımızı Mı Zannediyorsunuz?

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel`e özellikle sosyal medya üzerinden yazılar hakkında Milletvekili Mustafa Yel`de cevap verdi. Yel; “Bunlar aile içi konular. Bu konularda aile içinde konuşulur. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımız Mustafa Ataç, Koordinatörümüz Murat Yıldırım, İl koordinatörümüz Mehmet Ali Okur bey olmak üzere bunların hepsini konuşuyoruz.  Siz bizim konuşmadığımızı zannediyorsunuz” dedi.

Elinde Bilgi Ve Belgesi Olan Lütfen Savcılıklara Gitsin

Yel açıklamalarının devamında “Biz bunu kamuoyunda konuşmuyoruz. Her şey ulu orta konuşulacak değil. Biz aile içerisinde ki konuyu dışarıda konuşacak olursak bu yakışık almaz. Kimseye de yarar sağlamaz. AK Parti`nin 2019`da Tekirdağ`da da Türkiye`de de iktidar olmasını istiyoruz. AK Parti`ye zarar verebilecek sosyal medyadaki tartışmalar veya diğer basın mensuplarının kendi aralarında yaptığı yazışmalar gibi konuları tasvip etmiyorum. Katıldığım her toplantıda da bunları söyledim. Elinde bunlarla ilgili donesi olan, bilgi ve belgesi olan lütfen savcılıklara gitsin. Milletvekili ile il başkanı ya da ilçe başkanı ile sorunu olanlar ya gelsin bizimle konuşsun, bizim dışımızda bizi şikâyet edecekse genel merkeze şikâyet etsin. Bir kişiye onuruna, haysiyetine, şerefine yakışmayan yakıştırmalar yaparak algı yöneterek yapılan eylemlere karşıyız. Devletimiz hukuk devleti. Emniyetimiz, jandarmamız ve diğer istihbarat birimlerimizin elinde olmayan bilgiler başkasında varsa helal olsun. Yazarak, çizerek olmaz. Hukuki başvuru yolları kullanılarak üzerine gidilmesi lazım. Kendi ailemiz içerisinde çok konuşuyoruz. Bunu da AK Parti`nin başarısını gölgelemeden yapmak istiyoruz. Dedikodularla değil, gerçeklerle hareket ederek yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

SEYFİ GENÇ