• Hayvanları Aç Susuz Bırakmıyor
Çorlu Güncel

Hayvanları Aç Susuz Bırakmıyor

  • 11 Ocak 2018
  • 1254 Kez Okundu

Çorlu Esnaflarından Asena Kuaför’ün sahibi İsmet Kuleci 1990 yılından beri sokak hayvanlarına her gün yem alarak onları besliyor. Sularını da ihmal etmeyen Kuleci günde üç dört defa hayvanların sularını değiştiriyor. Görenler İsmet Kuleciye “helal olsun” diyor.

Omurtak Caddesi üzeri Doğanlar İş Merkezi’nde faaliyet yürüten kuaför İsmet Kuleci her gün kendi cebinden hayvanlara yem alarak onları besliyor. Yola serdiği köpek yemlerini köpekler gelerek yiyor. Hayvanları alıştıran İsmet Kuleci hayvanların sularını da ihmal etmiyor.

“Onlar Benim İçin Birer Canlıdır”

Hayvanları çok sevdiğini belirten İsmet Hanım şunları söyledi: “Onlar her şeyden önce benim için bir canlıdır. Hayvanların birer canlı olduğunu unutmamalıyız. Onlar bir eşya değil. Onların bir canı var. Bizler gibi insanlar gibi. Bu sebepten dolayı onların doyurulması, susuzluklarının giderilmesi lazım. Onları beslemekten büyük keyif alıyorum. Bütün insanlarında bu şekilde yapması gerekiyor. Ben sadece buraya yem koymuyorum. Kendi evimin önüne de yem koyuyorum. Su veriyorum. Evimde kedilerim var onları besliyorum. Yani hayvanları çok seviyorum” dedi.

“İnsanlar Biraz Daha Dikkatli Olmalı”

Ben burada hayvanlara yem ve su veriyorum diyen Kuleci; “Bazen sularını üç dört defa değiştiriyorum. Çünkü burası işlek bir cadde. İnsanlar buradan geçerken su kabının içine izmarit atıyorlar. Hayvanlar bu kokuyu alıyor ve buradan su içmiyorlar. Bunun için bende günde üç dört defa bunları değiştiriyorum” dedi.

“Belediyeler Daha Duyarlı Olmalı”

Belediyelerin hayvanları barındırma besleme konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan İsmet Kuleci: “Bakın belediye yemlik ve suluk koymuş bazı noktalara. İçleri hep izmarit temizlemiyorlar. Birde internetten baktım çok güzel yemlik ve suluklar üretilmiş hayvanlar için belediye bunlardan alabilir. Benim burada bakın yoğurt kovasını suluk yaptım kimse alıp götürmesin diye bunu birde bağladım buraya. Belediyenin bu noktaya da yemlik ve suluk koymasını istiyorum” dedi.

İmdat Şahin