• Özel Çorlu Vatan Hastanesinde Gazeteciler Günü Kutlaması
  • Özel Çorlu Vatan Hastanesinde Gazeteciler Günü Kutlaması
Çorlu Güncel

Özel Çorlu Vatan Hastanesinde Gazeteciler Günü Kutlaması

  • 10 Ocak 2018
  • 1280 Kez Okundu

Özel Çorlu Vatan Hastanesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Çorlu ve Ergene İlçelerinde görev yapan basın mensupları ile biraraya geldi. Özel Vatan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Fırat Dayanıklı ve hastanenin Genel Müdürü Soner Erkan`ın yanı sıra hastane yöneticileri düzenlenen kahvaltı organizasyonunda hazır bulundu.

3. kez biraraya gelindi

1981 yılından bugüne Çorlu`da hizmet veren ve 3 yıl önce yeni hizmet binasında hizmet vermeye devam Özel Çorlu Vatan Hastanesi Genel Müdürü Soner Erkan hastanenin 2017 yılı verileri ve 2018 hedeflerini paylaştığı toplantıya katılım oldukça geniş oldu. Erkan çalışan gazetecilerin günlerini kutlarken; “Yeni hizmet binamızda 3 yıldır düzenlediğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşmamıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

2017 istatistikleri paylaşıldı

Erkan Özel Çorlu Vatan Hastanesi`nin 2017 yılında başarılı bir grafik ortaya koyduğunun altını çizdiği konuşmasında; “Hastanemizde 2017 yılında acil hariç 170 bin poliklinik muayenesi yaptık. Günde ortalama 650 kişiye muayene hizmeti sunmuşuz. Acil ile birlikte bu sayı 200 binin üzerinde. Bu sayı bizim standartlarımızda 116 yataklı 45 hekimle çalışan bir hastane için oldukça kabul edilebilir bir veridir. Onun dışında yoğun bakım ünitemizde bin 200 hastaya tedavi hizmeti sunmuşuz ve bu hastalarımızın yüzde 70`ini şifa ile taburcu etmişiz. Hastanemizde 2 binin üzerinde doğum gerçekleştirildi. Ayda 180 ila 200 bandında doğan bebeğimiz olmuş.  

 Sağlık Bakanlığı ülkemizde “Normal yolla doğan çocuk, normal çocuktur” sloganı ile sezeryan doğumu azaltmak amaçlı bir çalışma başlattı. Bizde bu konuda girişimlerde bulunduk ve doğumlarımızın yüzde 25`i normal doğumla gerçekleştirildi. 6 binin üzerinde ameliyat yapmışız. 2. basamak sağlık hizmeti sunan bir hastane için iyi bir veri. Bunları sunarken bizim için esas olan şey çalışan ve hasta memnuniyetidir. 2017 yılı hasta memnuniyeti değerlendirme toplantımızda bu oranın yüzde 96 olduğunu gördük. Çalışanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sağlıkta devamlılık çok önemli

Genel Müdürü Soner Erkan açıklamalarının devamında Özel Çorlu Vatan Hastanesi`nin evde sağlık hizmeti anlamında pozitif şekilde yol kat ettiğini sözlerine eklerken; “200`ün üzerinde hastamızın evde bakımını gerçekleştirdik. Bu hizmeti ücretsiz veriyoruz. 2017 yılı Haziran ayında Medipol Mega Üniversite Hastanesiyle stratejik işbirliği sözleşmemizi imzaladık ve eksikliğimiz olan kanser hastalarımıza onkoloji, kanser tedavisi, tüp bebek vb. hizmetleri bu işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdik. 2017 yılında 50`nin üzerinde hastamızı tedavi ettik. Bu yıl biraz daha genişleteceğiz. Sağlıkta devamlılık çok önemli. Hatların takibi de bu doğrultuda önem kazanıyor. Sağlık turizmi ile ilgili Yunanistan ve Bulgaristan ile ciddi girişimlerimiz oldu. Bulgaristan`da 2 sağlık kuruluşu ile kardeş hastane protokolümüz oldu. Fiziki yapı yetersizliğimiz var. Amacımız hastanemizi üniversite hastanesi statüsüne çıkarmak” dedi.

Ek hizmet binasının temelleri bu yıl atılacak

2018 yılında ek hizmet binasının temellerini atmak istediklerini açıklayan Erkan; “Sağlık Bakanlığı`mız Sağlıkta Akreditasyon Standartları” adında kalite belgesi uygulamasına başladı. Bu belgeyi Türkiye`de ilk alan sağlık kuruluşlarından biri olmak istiyoruz. 2018 yılında ayrıca dijital hastane olma yolunda adımlar atacağız. Kâğıt üzerinde ki evrak yoğunluğuna son vereceğiz. Yeni hizmet binamız ile alakalıda çalışmalarımız başladı. Mimarlarımızla kapsamlı bir çalışma yaptık. Otopark ile ilgili sıkıntı yaşanmaması için hizmet binası altında 2 katlı bir 150 araçlık otoparkımız olacak. Şu anki mevcut binamız ile yeni hizmet binamız bağlantılı olacak.   Yeni binamızın tamamlanması ile onkoloji ve kanser tedavisi anlamında da hizmet vermeye başlayacağız. Bu anlamda üniversite hastanesi olma yolunda 200 yatak olma kriterini ve metrekare anlamında yeterliliğe sahip olacağız. Son adım olarak il sınırları içerisinde vakıf ya da devlet üniversite kurulması gerekiyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.

20 Milyon Liralık bina yatırımı

Özel Çorlu Vatan Hastanesi Başhekimi Bayram Fırat Dayanıklı`da katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkürlerini iletti. Hastanenin kurumsal ve profesyonel anlamda yönetildiğine vurgu yapan Dayanıklı; “350`yi aşkın çalışanımızla Trakya halkına hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. 36 yıldır faaliyet gösteren Özel Çorlu Vatan Hastanesi olarak sadece binayı kapsayan yaklaşık 20 milyon liralık yatırımın 2018 yılı içerisinde başlangıcını vereceğiz” dedi.

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı sonrası basın mensupları ve hastane yönetimi hatıra fotoğrafı çektirdi.